MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 02/10/2011

Márquez, l'aposta per al 2012 de MotoGP

Nuria García
3 min
Márquez, l'aposta per al 2012 de MotoGP

BarcelonaLa temporada que està fent Marc Márquez a Moto2 no està passant desapercebuda per a ningú. El jove pilot de Cervera, que fa dos dies havia de celebrar els seus triomfs amb llaunes de beguda energètica perquè encara no era major d'edat per remullar-se amb cava, està sorprenent en l'any de la seva estrena a la categoria intermèdia. En 13 curses, Márquez ha aconseguit set triomfs i dues segones posicions, a més de set pole positions . Ser campió, en la seva primera temporada a Moto2, no era el seu objectiu. Així ho afirmaven ell i el seu mànager però, veient la temporada, de mica en mica han deixat de dir aquesta frase per canviar el seu discurs i dir: si ho tenim tant a mà, no hi renunciarem.

Però, i si és campió de Moto2, què passarà en el futur? Si guanya en l'any del seu debut, ha de seguir a Moto2 o ha de fer el salt a MotoGP? Dels 17 pilots que actualment hi ha a MotoGP, cap ha fet el salt només un any després d'estrenar-se a la categoria intermèdia. I d'ells, només un va aconseguir guanyar en l'any de la seva estrena a l'antiga 250 cc: Dani Pedrosa. El de Castellar del Vallès va apostar per quedar-se en aquella categoria, posposant un any la seva arribada a la categoria reina.

Valentino Rossi, que en la seva primera temporada a 250 va ser segon i, l'any següent, va guanyar i va fer el salt a 500, creu que és millor que Marc Márquez es quedi un any més a Moto2. "Si guanyés el títol ara podria estar un altre any més a Moto2, perquè és molt jove, i intentar aconseguir un altre títol. No ha de tenir pressa i pujar amb 18 anys. Quedant-se un altre any arribaria a MotoGP amb 20 anys i tindria tot el temps al davant", comenta Rossi.

Per Sete Gibernau, subcampió de MotoGP les temporades 2003 i 2004, "Marc reuneix totes les condicions per arribar al més a dalt possible", però també creu que "no se li ha de posar pressió per pujar a MotoGP". "No crec que necessiti cremar etapes naturals d'aprenentatge i desenvolupament, ja que amb la seva joventut i el seu talent ha de preparar-se per guanyar curses de motos i campionats, però també per guanyar una carrera més llarga, la de la vida", diu Sete. El barceloní confia que Márquez sigui "el relleu" dels "millors pilots del món: Lorenzo, Pedrosa, Bautista...".

Però no tothom creu que Márquez s'hauria d'esperar. L'actual campió del món, Jorge Lorenzo, creu que "si té una moto bona i un equip bo" el pujaria. "Si es queda un altre any a Moto2 tornarà a aspirar a ser campió i, si puja a MotoGP, ho farà molt bé des del principi". Lorenzo ja el veu com un rival en la lluita per futurs mundials. "Segur que ens donarà molta guerra a MotoGP". També parla de "bona moto" Àlex Crivillé, campió del món dels 500 cc l'any 1999. "Si té l'opció de pujar amb un projecte que li garanteixi que el 2013 tindrà una moto oficial, hauria de pujar a MotoGP. Si no, jo el faria quedar-se un any més a Moto2". Una norma del mundial diu que qualsevol pilot que pugi a MotoGP ha de debutar amb una moto satèl·lit, no amb una d'oficial. Així doncs, Marc Márquez no podria anar a equips com Yamaha o HRC. Per Crivillé, si Márquez puja a MotoGP, "no li podran exigir res", però si es queda "tindrà la pressió de tornar a lluitar pel campionat".

stats