MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 12/11/2012

Márquez diu adéu a Moto2 amb una remuntada històrica

Nuria García
3 min
REMUNTADES DE DOS FUTURS COMPANYS 01. Dani Pedrosa va sortir des del 'pit lane' i va acabar pujant al capdamunt del podi.02. Marc Márquez, que la temporada vinent serà el company de Pedrosa a l'equip Honda de MotoGP, havia fet una remuntada per a la història.

El Mundial arribava a l'última cita, la de la Comunitat Valenciana, amb gairebé tot decidit. Però si els aficionats es pensaven que la cursa a Xest seria avorrida amb els campionats ja decidits, els pilots es van encarregar que la cita tingués tots els al·licients. El dia va començar mandrós i plujós a València, però els pilots van brillar amb llum pròpia. Qui més, un pilot menut que s'acomiadava de Moto2 abans de fer el salt a MotoGP. Marc Márquez, que va celebrar el títol de Moto2 sent tercer a Austràlia, va voler brindar al seu equip una cursa d'aquelles que es recordaran. De fet, va aconseguir la millor remuntada de la història, arrencant des de la 33a posició -estava sancionat- per acabar pujant al capdamunt del podi i celebrant un nou triomf.

Márquez va deixar el seu segell particular, acomiadant-se de Moto2 com els campions i avisant que, tot i ser debutant, l'any vinent a MotoGP té molt a dir. La cursa del de Cervera va deixar sense paraules el seu mànager, Emili Alzamora, que ja no sap com descriure el que fa a l'asfalt. "Et farem sortir més enrere la pròxima vegada", bromejava Carmelo Ezpeleta, el director executiu de Dorna -l'empresa organitzadora del Mundial- amb el pilot quan esperava per pujar al podi. I és que Márquez sembla que no té límits. Arrencava últim i, tot i que quan va travessar la línia de meta ell mateix va dir que no s'esperava fer una cursa com la que va fer, amb ell mai es poden fer apostes poc arriscades. En només una volta ja havia superat 22 pilots i, quan havien fet 15 voltes, ja era tercer. Márquez va fer un avançament espectacular a Nico Terol per situar-se segon i llavors només el separava del triomf Julián Simón, a qui va superar a la recta principal. L'enèsima bogeria de Márquez va fer que a les cares dels integrants del seu equip hi apareguessin les llàgrimes i, a més, va deixar bocabadats alguns dels que seran els seus rivals l'any vinent a MotoGP.

De fet, qui serà el seu company durant el 2013 a l'equip Honda de MotoGP, Dani Pedrosa, va semblar que no volia ser menys i, tot just després de l'exhibició de Márquez, va firmar una altra remuntada espectacular. "Després de l'espectacle que ha donat el Marc a Moto2 he pensat que jo havia de fer una cosa igual", va dir un rialler Pedrosa als micròfons de Telecinco quan va baixar de la moto. Somreia, però sap que el menut pilot de Cervera pot convertir-se en una pedra a la sabata en un futur pròxim. Pedrosa va arrencar des del pit lane perquè a última hora, després de la volta de formació, va decidir canviar la moto i apostar pels pneumàtics de sec. La cursa havia estat declarada en mullat, però amb la pista eixugant-se, alguns pilots van sortir amb pneumàtics de sec. Lorenzo, més previsor, va sortir de boxes ja amb la configuració de sec i, per tant, avantatjava la resta i es va col·locar líder. Tot i això, Pedrosa va remuntar amb paciència per situar-se darrere el balear. Lorenzo va cometre una errada quan estava doblant pilots i va volar pels aires, i va cedir la primera posició a Pedrosa, que va celebrar la vuitena victòria de la temporada, una més que les que ha aconseguit el campió Lorenzo.

L'australià Casey Stoner, que ahir s'acomiadava del Mundial, va tancar la seva carrera amb una meritòria tercera posició.

Salom, subcampió de Moto3

En la categoria petita, el triomf va ser per a Danny Kent, que va superar a l'últim revolt el seu company d'equip i campió, Sandro Cortese. En joc estava el subcampionat, que finalment va ser per al mallorquí Lluís Salom. El balear lluitava per la segona posició amb el català Maverick Viñales, però el de Roses, que havia de remuntar nou punts, només va poder ser vuitè.

stats