TENIS
Esports 15/11/2012

Marcel Granollers: "La vida no te la canvia ni un partit ni un torneig"

Marc López "Ens coneixem des de fa molts anys i fora de la pista som amics" Copa Davis "Després de guanyar la Copa Masters, la confiança ha crescut"

àlex Gozalbo
2 min
Els catalans Marcel Granollers i Marc López després de la final de la Copa Masters a Londres.

La final de la Copa Davis comença demà a Praga, on la República Txeca competirà contra l'equip espanyol. Una de les atraccions serà tornar a veure en acció la parella formada per Marcel Granollers i Marc López, que dilluns van guanyar la Copa Masters a Londres.

Marcel, quin regust et deixa la Copa Masters?

Estic molt content, perquè per a nosaltres aconseguir una Copa Masters és increïble. Tan sols tenir l'oportunitat de jugar el campionat ja era un somni per a nosaltres, així que imagina't el que significa marxar de Londres amb el títol.

Quina va ser la clau?

Crec que va ser important anar a Londres amb l'objectiu de gaudir de l'experiència, sense pressió. El primer dia ens va donar molta confiança. Vam aconseguir superar els germans Bryan, salvant un punt de partit en contra, i això ens va donar molta tranquil·litat. A partir d'aquell moment vam anar creixent. També és veritat que la sort ens va acompanyar, perquè hi va haver un moment en què no depeníem de nosaltres per classificar-nos, però el torneig que hem fet és molt bo.

No portes gaire temps jugant amb Marc López i, en canvi, no fa aquesta sensació.

De manera continuada hem jugat junts aquest any, però abans havíem fet parella en campionats aïllats. Ens coneixem des de fa molts anys i fora de la pista som amics. Tot això hi ajuda. La confiança mútua que ens tenim és una de les claus de l'èxit.

Per què feia tant de temps que cap parella tornava de Londres amb el títol?

Arribar a una Copa Masters i guanyar-la és molt difícil. Nosaltres hem tingut la sort de poder-ho aconseguir, però no és senzill. Durant l'any hem sabut trobar la regularitat necessària.

Què canvia de competir en individual a fer-ho en dobles?

La principal diferència és que quan competeixes en individual estàs sol. Quan ho fas en dobles tens el suport del teu company. La clau és ajudar-te l'un a l'altre. A mi, des de petit, sempre m'ha agradat jugar en dobles i sempre he intentat disputar aquesta modalitat en tots els campionats en què he participat.

Demà comença la final de la Copa Davis contra la República Txeca. Quines opcions teniu?

Després de guanyar la Copa Masters, la confiança ha crescut. És normal. Tot i això, sabem que serà una final molt difícil. Tenen bons tenistes, tant en individuals com en dobles. Han escollit una superfície molt ràpida, però intentarem adaptar-nos per competir en les millors condicions.

Després del títol de Londres, la gent us coneix una mica més. ¿Us canviarà la vida?

La vida no te la canvia ni un partit ni un torneig, però sí que és un campionat molt important. Nosaltres no ens podem dedicar a res més que a seguir entrenant i a intentar millorar per guanyar el màxim nombre de partits possibles. Tota la resta ja no depèn de nosaltres.

stats