Esports 19/08/2013

Marc Márquez torna a exhibir-se i desafia la història

El de Cervera guanya i completa el triplet català després dels triomfs de Rins i Rabat

Nuria García
3 min

BarcelonaMarc Márquez sembla no tenir límits. Si més no, ell encara no els coneix. El de Cervera va imposar-se ahir al Gran Premi d'Indianapolis amb una nova exhibició. Avançaments precisos, derrapades espectaculars i un gran ritme el van portar fins al seu quart triomf de la temporada, el tercer consecutiu. Tres d'aquests, de fet, els ha aconseguit en territori americà, després que hagi guanyat les tres curses dels Estats Units: Austin, Laguna Seca i ahir a Indianapolis. El triomf fa que Márquez agafi més avantatge al capdavant del Mundial. És l'any del seu debut, però sense complexos i sense pressió i amb un pilotatge fi, el de Cervera està demostrant que aspira al títol l'any de la seva estrena. "I per què no?", es deu preguntar. Mentre el seu mànager, Emili Alzamora, i el seu pare, Julià, pateixen, ell s'ho passa bé i fa fàcil el que, encara que ho sembli, no ho és.

Així, després de quatre triomfs en les deu primeres curses, Márquez sembla decidit a reptar la història. I és que de moment ja ha igualat els quatre triomfs que Kenny Roberts va aconseguir quan va debutar a la categoria reina l'any 1978. Aquella temporada, el nord-americà va convertir-se en l'últim pilot que s'ha coronat l'any de l'estrena a la màxima categoria del motociclisme. I el de Cervera, el 2013, està disposat a qüestionar que faci tants anys que ningú ho hagi tornat a aconseguir.

Si Márquez ha de millorar alguna cosa és la sortida. Ahir va tornar a fallar quan els semàfors es van apagar i Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa el van superar. El mallorquí va fer una arrencada excel·lent i va situar-se primer. Márquez, però, no es va desesperar. Es va situar darrere del seu company d'equip i s'hi va quedar, controlant la situació, fins que va veure que Lorenzo tenia opcions d'escapar-se. Dit i fet, avançament precís a Pedrosa per situar-se segon. I revolt rere revolt, volta rere volta, va retallar distàncies amb Lorenzo. Tres voltes més tard, el debutant superava l'actual campió del món amb un interior. Ell volia escapar-se, però Lorenzo volia arribar al final de cursa amb opcions de triomf. Així, fins a l'últim moment, quan tant Lorenzo com Pedrosa, encara amb molèsties a la clavícula, van deixar-lo sol. Márquez va veure a la seva pissarra com ja no era Lorenzo qui tenia darrere, si no que era el seu company d'equip. I és que Pedrosa va avançar el mallorquí a dues voltes per al final per aconseguir el doblet per a Honda.

Tercer triplet català de l'any

Marc Márquez va arrodonir la tarda de triomfs catalans a Indianapolis. Abans que ell, ja havien pujat al graó més alt del podi Álex Rins (Moto3) i Tito Rabat (Moto2). El d'ahir és el tercer triplet de l'any després dels de Jerez (Pedrosa, Rabat i Viñales) i Alemanya (Rins, Torres i Márquez).

A la categoria petita, el podi va ser plenament català, amb Álex Rins, Àlex Márquez i Maverick Viñales. Amb Lluís Salom fora de combat després de la caiguda de dissabte -tenia molèsties al peu-, els catalans van protagonitzar una bonica lluita sobre l'asfalt. Al final, Rins va aprofitar que Maverick havia patit un ensurt i va tirar d'experiència per superar el seu company d'equip. Però per al petit dels Márquez ahir era el dia més feliç: va pujar al podi per primer cop. Feia cinc curses que acabava entre els cinc primers, però encara no havia fet el salt. A Indianapolis, va estrenar-se, tot i que, per edat, encara no va poder-se ruixar amb cava.

A Moto2, Pol Espargaró no va poder retallar distàncies amb Scott Redding a la classificació del Mundial. El de Granollers, que va estar lluitant pel podi durant gairebé tota la cursa, va tenir problemes amb el pneumàtic posterior i va acabar cedint fins al quart lloc -Redding va ser tercer-. El triomf va ser per a Tito Rabat, que va fer una cursa perfecta, estudiada, amb avançaments en el moment ideal i sense forçar la màquina fins als instants finals.

stats