MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 29/08/2011

Marc Márquez fa els deures i posa emoció al tram final del campionat

Martí Molina
2 min
Marc Márquez fa els deures i posa emoció al tram final del campionat

Marc Márquez assegurava ahir, després de guanyar la cursa de Moto2 a Indianapolis, que no pensa en el Mundial, sinó només en guanyar carreres i agafar experiència en l'any del seu debut a la categoria mitjana. Però vistes les mostres d'alegria després d'aconseguir el triomf, gairebé ningú ho diria.

El pilot de Cervera va tornar a exhibir-se sobre l'asfalt i no només va pujar al calaix més alt del podi sinó que per cinquena cursa consecutiva va retallar la distància que el separa de Stefan Bradl, el líder del Mundial, que ahir només va poder acabar en la sisena posició.

La bona actuació del català ha fet que ja ben pocs tinguin clar qui serà el campió de la categoria de Moto2. Márquez ha sumat 120 dels últims 125 punts possibles i ha reduït la distància fins als 28 punts. Un fet que comença a ser preocupant per al pilot alemany, que fa uns mesos en tenia més de 80.

Ahir, sobre l'asfalt d'Indianapolis, Márquez va aprofitar els problemes de Bradl per clavar-li una nova estocada. L'alemany no havia tingut un bon cap de setmana, amb molts problemes en la posada a punt de la seva moto, que el van obligar a sortir des de la 22a posició. Tot i això, Bradl no va llançar la tovallola i va remuntar fins al 6è lloc final. Una bona cursa, si s'analitza amb paràmetres estrictament esportius, però dolenta per a les seves aspiracions en el Mundial, ja que dóna encara més confiança a un Márquez que li trepitja els talons i que ahir, lluitant amb el grup capdavanter, va saber esperar el moment precís per atacar i creuar la línia de meta en solitari. Al seu darrere, Pol Espargaró i Tito Rabat, que van pujar per primera vegada al podi de la categoria mitjana. Tots tres van formar un triplet històric, ja que va ser el primer cop que tres catalans ocupaven les tres primeres posicions a Moto2.

Domini de Stoner i Terol

Les categories reina i petita del Mundial semblen cada vegada més sentenciades, i és que els dos líders del campionat també dominen amb mà de ferro les curses que disputen.

A MotoGP, Casey Stoner no va tenir rival i va creuar la línia de meta en solitari. L'australià va imposar un ritme diabòlic a l'equador de la prova que ningú no va poder seguir. Només el seu company d'equip, Dani Pedrosa, s'hi va poder acostar una mica. El pilot català va creuar la meta en la segona posició.

Més o menys semblant va ser la situació a la cursa de 125, en què Nico Terol va prémer el gas i va arribar a aconseguir un avantatge de més de 7 segons. Al seu darrere, i en la lluita per la segona posició del Mun dial, el català Maverick Viñales va guanyar la partida a Sandro Cortese i Sergio Gadea i va pujar al segon graó del podi.

stats