BÀSQUET: NBA
Esports 01/12/2011

Marc Gasol ja negocia el seu primer contracte de dues xifres

àlex Gozalbo
2 min
Marc Gasol, pivot dels Memphis Grizzlies, és un dels jugadors més cobejats del mercat.

BARCELONADesprés del principi d'acord per desbloquejar el tancament patronal al qual es va arribar la setmana passada, la NBA va autoritzar ahir les franquícies a iniciar les converses amb els representants dels jugadors que han de negociar nous contractes. És el cas de Marc Gasol, que està en situació d'agent lliure restringit i, per tant, encara ha de concretar en quin equip jugarà aquesta atípica temporada que començarà el 25 de desembre i que tan sols tindrà 66 partits.

Els Memphis Grizzlies tindran la possibilitat d'igualar qualsevol oferta que arribi per al pivot català, que gràcies als 11,7 punts i 7,0 rebots de la temporada passada és una de les peces més cobejades del mercat de jugadors.

Denver Nuggets, Oklahoma City Thunder, New York Knicks, Golden State Warriors i Chicago Bulls són algunes de les franquícies que s'han interessat per contractar Marc Gasol. Arn Tellem (Wasserman Media Group), el mateix agent que representa el seu germà Pau, és qui està escoltant totes les ofertes amb l'objectiu d'aconseguir un contracte d'un mínim de 10 milions de dòlars bruts per temporada.

Tres són les opcions de Marc Gasol: quedar-se als Grizzlies, marxar a un altra franquícia de la NBA o fitxar per un equip europeu. En les dues primeres, el pivot no té ni veu ni vot, ja que haurà d'acceptar el que decideixin a Memphis. Si cap de les ofertes li agrada, això sí, té llibertat per fitxar per qualsevol club europeu. Si jugués a la Lliga Endesa, el Barça Regal és qui conserva els seus drets esportius.

El nou conveni, un obstacle

Un pivot com Marc Gasol interessa a molts equips de la NBA, però la majoria no tenen espai econòmic per incorporar-lo. I encara menys amb el nou conveni laboral, que penalitza els excessos i augmenta les multes que les franquícies han de pagar en cas de superar el límit salarial. "Hauria de tenir opció a un contracte considerable, i no hi ha gaires equips que disposin d'aquest espai econòmic", recorda el seu germà, Pau Gasol.

stats