BÀSQUET: NBA
Esports 14/12/2011

Marc Gasol cobrarà més que Leo Messi

Els Memphis Grizzlies han renovat Marc Gasol per a les pròximes quatre temporades. El pivot català cobrarà 58 milions de dòlars, uns 43,9 milions d'euros. El seu salari serà superior al de Leo Messi.

àlex Gozalbo
2 min
Marc Gasol cobrarà més que Leo Messi

BARCELONA.La NBA està en crisi. La temporada començarà amb gairebé dos mesos de retard perquè 22 de les 30 franquícies van assegurar que perdien diners i, després de paralitzar la competició amb un tancament patronal, van forçar els jugadors a signar un nou conveni laboral. Tot i això, Marc Gasol signarà una renovació multimilionària amb els Memphis Grizzlies, que li pagaran 58 milions de dòlars bruts, uns 43,9 milions d'euros, per jugar a l'equip de Tennessee les pròximes quatre temporades.

"Estic molt content d'haver arribat a un principi d'acord amb els Grizzlies. Tinc moltes ganes de començar a entrenar-me amb l'equip", diu Marc Gasol, que tindrà un salari mitjà superior al de Leo Messi. Segons France Football i sense tenir en compte primes i contractes publicitaris, el davanter del Barça, considerat el millor jugador de futbol del món, té garantits uns 10,5 milions d'euros per temporada. El pivot català n'ingressarà uns 10,9 per any.

Amb aquest nou contracte Marc Gasol, que estava cobrant 4,4 milions de dòlars per temporada, uns 3,3 milions d'euros, se situa entre els 30 jugadors més ben pagats de la NBA.

El president dels Memphis Grizzlies, Michael Heisley, ja havia anunciat que superarien qualsevol oferta que fessin a Marc Gasol la resta d'equips de la NBA. Els Houston Rockets eren una de les franquícies més interessades en el pivot, a qui van arribar a oferir un contracte de 55 milions de dòlars bruts, uns 41,7 milions d'euros, per quatre temporades. De moment, tot i les declaracions del jugador, la franquícia de Memphis encara no ha oficialitzat el principi d'acord.

Marc Gasol té el mateix representant que el seu germà, Pau: Arn Tellem. L'agent controla a través de Wasserman Media Group els contractes de 35 jugadors de la NBA, deu dels quals tenen experiència a l'All-Star de la competició. L'empresa, que també es dedica a organitzar concerts i altres esdeveniments, factura més que qualsevol altra a la NBA.

Rudy, amb un peu a Denver

Després de solucionar els seus problemes de visat, Rudy Fernández viatjarà avui als Estats Units. Els Dallas Mavericks ultimaven ahir un acord amb els Denver Nuggets per traspassar l'escorta.

Ricky Rubio, per la seva banda, continua entrenant-se amb els Minnesota Timberwolves, conjunt que acaba d'incorporar J.J. Barea, base amb el qual haurà de compartir minuts.

Pau Gasol continua esperant notícies dels Lakers, que miren d'incloure'l en un dels traspassos que la franquícia de Los Angeles està ultimant per canviar la fisonomia de l'equip i ajustar-la a les exigències defensives de Mike Brown, el nou entrenador.

Mitch Kupchak, el mànager general dels Lakers, ha reconegut que la negativa de David Stern, comissionat de la NBA, a acceptar el traspàs de Chris Paul i la voluntat de Lamar Odom d'abandonar l'equip de Los Angeles han provocat un daltabaix en els seus plans.

stats