VICTÒRIA AL NOU CONGOST
Esports 07/03/2011

Manresa s'acostuma als miracles

àlex Gozalbo
2 min
Larry Lewis tracta de taponar Martynas Andriuskevicius.

Manresa viu tan acostumada als miracles que ja comencen a semblar quotidians. L'Assignia Manresa va superar ahir el Meridiano Alacant (49-48) i va aconseguir la vuitena victòria de la temporada, un registre que no li garanteix res, però que l'apropa molt a la permanència. El triomf tenia premi doble, ja que va arribar contra un rival directe amb qui ara el separa una victòria i el basket average . Per sota, a més, encara queden el Menorca Bàsquet i el CB Granada.

L'atrevida defensa plantejada per Jaume Ponsarnau, tan plena de riscos com de paranys per al rival, va ser, com gairebé sempre al Nou Congost, clau per aconseguir una treballada victòria, que no es va certificar fins que Rodrigo San Miguel va anotar dos tirs lliures quan faltaven quatre segons per al final. El jove base va completar un gran partit apropant-se al triple doble amb 6 punts, 8 rebots, 7 recuperacions i 5 assistències.

Els nervis, aquesta estranya sensació que en el bàsquet apareix quan un menys desitja per alentir els seus moviments, van estar a punt de jugar una mala passada a l'Assignia Manresa, que va viure la major part dels dos primers quarts per sota al marcador. Els jugadors del Meridiano Alacant arribaven abans a tots els rebots, un avantatge excessiu en un partit tan ajustat i amb tan pocs punts. De fet, el partit es va convertir en l'encontre amb una anotació conjunta (97 punts) més baixa de la història de la Lliga ACB.

Segons Jaume Ponsarnau: "Ahir ens vam trobar dos equips que fèiem funambulisme sense xarxa. El partit no va ser estètic però va tenir cor, pressió, intensitat i nervis. Aquesta és la realitat de què volem viure".

"Tot i que el resultat final sigui un rècord negatiu d'anotació, vam tornar a deixar el rival amb menys de 50 punts i esperem que aquest coixí ens doni un punt més d'eficàcia", diu el tècnic de Tàrrega.

Josep Vives, president del club, té clara la singularitat del seu equip: "El cas del Manresa és extraordinari i únic. El nostre club ha heretat uns valors que ara sembla que es posen de moda. El Bàsquet Manresa viu, creix i es manté gràcies al fet que hi ha molta gent que, de generació en generació, ha mantingut vius aquests valors. El nostre club representa una excepció tremenda i positiva". Ahir 4.500 seguidors al Nou Congost van ser una ajuda d'un valor incalculable. On no van arribar les cames dels jugadors locals ho van fer les mans dels seus seguidors.

Cinc últimes temporades

Onze jornades abans que finalitzi la temporada regular de l'ACB, l'Assignia Manresa suma 8 victòries. En dues de les últimes cinc temporades, aquest registre li hagués permès salvar la categoria. En les altres tres, la fita per assolir la permanència es va situar en 12 triomfs.

stats