Esports 25/08/2013

El Mallorca, amb el propòsit de començar de cap i de nou

Els d'Oltra s'estrenen a Son Moix davant el Múrcia amb l'obligació d'oblidar l'humiliant inici de Lliga

Miquel Ramis
3 min

PalmaDavant el Sabadell, el Mallorca va caure humiliat en un partit en el qual els de José Luis Oltra toparen de morros contra la crua realitat que els espera a la Segona Divisió. Després del desastre que els deixa al fons de la classificació, els vermells han fet propòsit d'esmena i volen començar de cap i de nou en el debut davant la seva afició contra el Múrcia. Una vegada que els vermells han tocat amb les mans la nova realitat, ja coneixen els errors que els condemnaren i durant la setmana han treballat amb l'única intenció de corregir-los per demostrar que la golejada que patiren a la Nova Creu Alta només va ser un accident. Pagaren la seva inexperiència en una categoria en què no es perdona la manca d'entrega i actitud. Així, avui cercaran sumar els tres primers punts de la temporada i injectar-se una dosi de tranquil·litat i confiança.

La setmana a Son Bibiloni ha estat dura. José Luis Oltra ha insistit en el missatge que repeteix d'ençà que va desembarcar a l'illa. Adaptar-se a les exigències de la categoria de plata és primordial per competir-hi, com també ho és millorar el fràgil sistema defensiu i la manca d'enteresa psicològica que impossibilità qualsevol intent de reacció. Defectes de la temporada passada que el tècnic encara no ha aconseguit desterrar de l'equip i que avui vol començar a fer desaparèixer.

L'arribada d'Íñigo Pérez, destinat a ser el nou cervell de l'equip, i de Miguel García, el defensa polivalent que reclamava l'entrenador, feren content el tècnic. Malgrat que encara podria arribar algun reforç més per a la davantera, s'han cobert les dues principals demandes d'Oltra. Així, els dos futbolistes ja entraren a la convocatòria de 19 jugadors que va facilitar l'entrenador per enfrontar-se al quadre pimentonero .

Sense revolució a l'onze

Oltra ja va avançar que no farà una revolució respecte de l'onze que va caure golejat a Sabadell. Canviar mig equip suposaria minar la confiança dels jugadors substituïts i assenyalar-los com els culpables de la desfeta. Per això, l'entrenador només farà algun canvi i només Tià Sastre va quedar fora de la llista respecte dels que viatjaren en la primera jornada del campionat.

Aquest canvi respondrà a les demandes tàctiques que plantejarà el Múrcia sobre la gespa de Son Moix, tal com va indicar Oltra. Del que es va desprendre de les paraules de l'entrenador vermell, és molt possible que els dos nous reforços comencin d'inici, tot i el poc temps que acumulen amb els seus nous companys. Els grans damnificats d'aquesta decisió serien Ximo i Martí o Thomàs.

De totes maneres, Oltra s'està caracteritzat per mantenir un hermetisme absolut tant pel que fa als fitxatges com als elegits per jugar. És més, fins i tot els jugadors mantenen la incògnita fins al mateix dia del partit, quan el tècnic comunica als elegits la seva presència a l'onze. Així, no serà fins avui mateix que els jugadors coneixeran quins seran els escollits per enfrontar-se al Múrcia, situació que els fa mantenir-se atents i evita filtracions que facilitin la tasca a l'adversari de torn.

Derrota murciana

Com el Mallorca, el Múrcia va estrenar el curs amb derrota. El conjunt dirigit per Julio Velázquez va caure a casa davant el Recreativo de Huelva per 2-3 i no posarà les coses gens fàcils. Ho va advertir Oltra. Que l'afició no esperi un partit senzill. Si es guanya, serà patint. Els pimentoneros saberen que jugarien en la categoria de plata poques setmanes abans de l'inici de la competició, fet que ha condicionat la construcció del seu planter (aquesta setmana també han incorporat el davanter Sergio León i el lateral Álex Martínez). Els murcians havien de militar a la Segona B i la seva repesca ha fet que tinguin per únic objectiu la salvació. Tot i això, el Mallorca no se'n pot refiar. Si ho fa, tornarà a demostrar que encara no ha entès on es troba.

Els vermells ho demostraran si eviten el perill que els murcians saben crear amb les jugades d'estratègia. Contra el Recre, els seus dos gols tingueren l'origen en aquest tipus de jugades, per la qual cosa el Mallorca hi haurà de parar especial atenció per evitar sorpreses desagradables que dificultin la neteja d'imatge que se cerca.

En el conjunt grana hi militen dos vells coneguts de l'afició mallorquinista: el manacorí Guillem Truyols, que no va arribar a debutar amb el primer equip vermell, i Francisco Molinero, que va passar sense pena ni glòria per Son Moix.

stats