Esports 06/03/2016

El Mallorca celebra els 100 anys d'història amb un triomf

Guanya per 0-1 contra l'Oviedo davant 14.500 espectadors i s'allunya de la zona de descens

Palmal Mallorca va celebrar de la millor manera possible el centenari a Son Moix amb una victòria davant el Real Oviedo (1-0), la setena de la temporada, que li concedeix un respir en la seva batalla per allunyar-se de la zona de descens.

L’Oviedo, que va perdre a Palma després de dotze partits seguits sense ser derrotat, va jugar amb deu futbolistes després d’una expulsió de Dani Bautista en el minut 36 de la primera part.

A més, per desgràcia del conjunt asturià, el gol del Mallorca el va marcar en pròpia porta David Fernández (min. 49). Els dos equips varen tenir molts problemes per trobar espais en els primers minuts. La pilota circulava ràpid, però sempre davant d’un bosc de cames, on les interrupcions varen ser constants i tots dos porters, Cabrero i Esteban, tot just varen haver d’intervenir.

El Mallorca, impulsat per l’alè de gairebé 15.000 espectadors, la millor entrada de la temporada, va voler imposar el seu joc des del principi, però l’Oviedo li va respondre amb les seves mateixes armes. L’equilibri total a les accions va ser alterat per una decisió més que dubtosa del col·legiat, que va mostrar la targeta vermella directa a Dani Bautista (min. 36) per una entrada que va fer a Lago Junior.

Canvi de situació

L’expulsió, molt rigorosa, va canviar les coordenades de l’econtre i va alterar irremeiablement el rumb de l’enfrontament entre vermells i asturians. Va ser un altre partit. Els jugadors visitants es varen replegar a la recerca del contraatac, i els mallorquinistes varen avançar les seves línies, en un intent de sentenciar definitivament el partit, recolzats en la superioritat numèrica.

L’objectiu dels locals era ben clar: aprofitar els espais i, sobretot, pressionar l’Oviedo per tal d’impedir que sortís del seu camp. Tot i això, no seria fins a la segona part quan la superioritat en el camp es va reflectir de manera concreta en el marcador.

En una jugada desgraciada per l’Oviedo, el defensa David Fernández, que intentava aclarir un centre de Lago Junior, va batre al seu porter Esteban, que lògicament no esperava aquest fatal desenllaç (min. 49). Amb tot a favor, el Mallorca va cercar sentenciar el partit amb un segon gol, un fet que va ser molt ben valorat pels espectadors, a qui els va agradar especialment l’actitud de l’equip en aquest moment, lluny de renunciar a l’atac i d’especular amb una victòria per la mínima.

El seu entrenador, Fernando Vázquez, va canviar els dos davanters i van entrar Colunga per Acuña i Sissoko per Brandon, i el mateix va fer Sergio Egea a l’Oviedo (min. 68) que va substituir Toché i Aguirre i va donar entrada a Hervias i Koné.

L’Oviedo va cercar amb afany l’empat i va descurar la seva rereguarda, circumstància que no va ser aprofitada pel Mallorca, més preocupat per no cometre errors que per aprofitar la seva superioritat numèrica.

Al final, l’equip de Fernando Vázquez va poder tancar una vetllada històrica amb un triomf que l’allunya de la zona de descens, davant un Reial Oviedo sense sort a l’Iberostar Estadi i que veu truncada la seva ratxa de dotze partits seguits sense perdre.

Després de moltes desil·lusions i frustracions, l’afició que va acudir ahir a Son Moix va poder celebrar els 100 anys d’història del club amb una victòria que calma els ànims dins la parròquia vermella, acostumada les darreres temporades a haver-se de conformar amb la permanència.

Ara el més important és que l’equip aprofiti aquest alè en la taula classificatòria i que treballi per recuperar posicions.