Esports 23/10/2016

El Mallorca i Vázquez respiren amb un penal que enfonsa l'Alcorcón (1-0)

Efe
El Mallorca i Vázquez respiren amb un penal que enfonsa al Alcorcón (1-0).

PalmaEl Mallorca ha conquistat la tercera victòria de la temporada en imposar-se 1-0 a l'Alcorcón amb un gol de penal llançat pel davanter Lago Junior en la segona part (minut 75), en un partit marcat per les tres faltes màximes assenyalades pel col·legiat asturià González Fuertes.

Dos dels penals, un en la primera part i un altre en la segona, van ser aturats pels porters Marko Dmitrovic i Jesús Cabrero davant els llançaments de Juan Emannuel Culio i David Rodríguez.

Junior, el millor futbolista del Mallorca aquest migdia, no va fallar i va assegurar un triomf vital per als mallorquinistes i el seu entrenador, Fernando Vázquez, molt qüestionat en les darreres setmanes.

L'Alcorcón, amb Julio Velázquez a la banqueta per segona vegada, després de substituir el romanès Cosmin Contra el 13 d'octubre, s'enfonsa en la taula després d'encaixar a Palma la cinquena derrota de la temporada.

El partit va ser fluix a la primera part, però va tenir de tot a la represa; a més dels penals, va haver-hi un llançament als pals i un expulsat, Manolín de l'Alcorcón (minut 80).

L'equip mallorquí s'hauria pogut posar en avantatge tot just començar l'encontre (minut 8), però el fluix llançament del migcampista argentí Juan Culio, i l'encert del porter serbi Marko Dmitrovic, ho van impedir.

L'oportunitat perduda va tenir conseqüències per als mallorquinistes durant tota la primera part, sobretot per Culio, a qui va afectar l'errada i que va perdre els nervis quan ja tenia una targeta groga.

El Mallorca va tenir el domini i el control de la pilota, però va fallar en els metres finals, on només Lago Junior va generar perill real en la línia defensiva d'un Alcorcón molt més preocupat de defensar-se que d'atacar. De fet, el conjunt madrileny amb prou feines es va acostar a la porteria defensada per Jesús Cabrero i el seu únic objectiu va ser aplicar-se en tasques defensives.

Els aficionats esperaven més de l'equip dirigit per Fernando Vázquez, però els seus jugadors van estar espessos, mancats d'idees, amb l'excepció de Lago Junior, que jugà més avançat del que és habitual.

De Juan Rodríguez, que reapareixia després d'una lesió, no va haver-n'hi notícies; a Culio, alterat des de la seva errada en el penal, li va faltar claredat, i Óscar Díaz i Brandon Thomas amb prou feines van intervenir.

En la segona part, l'Alcorcón va jugar amb molta més determinació, i aquest canvi de mentalitat dels madrilenys es va posar de manifest molt ràpid, (minut 48), amb un cop de cap de David Rodríquez que va obligar Cabrero a lluir-se amb una gran intervenció.

Vázquez va cercar més agressivitat a dalt i va substituir un migcampista, Juan Rodríguez, per un davanter, el serbi Deixen Lekic. I la primera conseqüència va ser un xut de Lago Junior que va treure, des del córner, Dmitrovic, una altra vegada decisiu per al seu equip.

Poc després, (minut 64), Eduard Campabadal va rematar al pal i Joan Oriol, al travesser. Dues accions protagonitzades pels laterals mallorquinistes, que van fer palesa l'ambició de l'equip mallorquí per guanyar el partit.

El Mallorca ja mereixia el gol, sobretot per les ocasions que estava creant, però l'Alcorcón no va abaixar la guàrdia i va forçar un penal (minut 69), que no va saber aprofitar David Rodríguez davant la gran intervenció de Cabrero.

El penal fallat pel conjunt madrileny va ser clau en el desenllaç del partit, perquè poc després (minut 80) Manolín va ser expulsat i les seves opcions de puntuar a l'Iberostar Estadi van quedar molt reduïdes, malgrat que, amb 10 jugadors en el camp, va anar cap endavant per cercar l'empat.

El Mallorca va acabar amb cinc defenses, després que Antonio Raíllo substituís Lago Júnior (minut 88), per assegurar un triomf molt important per a l'objectiu d'allunyar-se de la zona de descens.