Esports 28/07/2014

El Mallorca del ‘Nanu’ arranca amb un empat a Nuremberg

El gol d’Abdon no bastà per guanyar els alemanys

PalmaEl Mallorca de Miquel ‘Nanu’ Soler s’estrenà ahir en la pretemporada amb un empat (1-1) davant del Nuremberg, un equip que el curs passat va baixar a la segona divisió alemanya. El Nanu alineà quatre dels set reforços d’enguany (Cabrero, Cendrós, Saborit i Arana) i els altres tres debutaren a la segona part. En un estadi amb 10.000 espectadors, els vermells s’avançaren en el marcador amb un gol matiner d’Abdon Prats (minut 7), que aprofità un robatori de Marco Asensio en la creació del joc alemany. El gol provocà que els alemanys intensificassin la pressió a dalt i el Mallorca optà per la sortida per les bandes i la contundència defensiva per mantenir el Nuremberg allunyat de la seva àrea. Però en un xut llunyà empataren els locals. Des de fora de l’àrea, Fullkrug la col·locà ajustada al pal i pujà la igualació al marcador (minut 21).

Amb l’empat, el partit es bloquejà. Els alemanys es mostraren com un equip rocós, que tocava al mig del camp i aturava amb contundència els comptats intents dels mallorquins, que defensaven posicions sense tancar-se. Molta circulació de la pilota, però poca profunditat. La ronda de canvis iniciada pel Nuremberg i continuada pel Mallorca quan encara no s’havia arribat a la mitja part encallà més el matx.

La segona part s’inicià amb una forta pluja i domini del Mallorca. Brandon, que havia sortit al camp a la primera part en substitució d’Arana, retirat amb molèsties, es mostrà molt actiu i protagonitzà diverses internades per la banda. Però la successió de canvis i el major rodatge del Nuremberg, que comença la lliga la setmana que ve, es deixaren notar i els alemanys assumiren el control del partit en la fase final. El Mallorca es tirà enrere sense patir gaire i optà per sortir a la contra per les bandes. El marcador, però, ja no es va moure i el duel acabà amb empat a 1.