07/01/2012

Mal rotllo

2 min
Mal  Rotllo

Només portàvem tres dies d'aquest recent estrenat any nou i Mourinho ja es va encarregar de ser protagonista en tots els informatius i les tertúlies esportives. Tot just després que el Madrid fes una lamentable primera part en el partit de Copa contra el Màlaga i remuntés a la segona, mostrant una imatge absolutament diferent. Què va passar al descans? Expliquen des de dins del vestidor blanc que l'esbroncada de Mourinho va ser antològica. I que no va mencionar cap nom propi, sempre parlava en plural de tot l'equip. I després, a la sala de premsa, va fer el mateix, però implícitament assenyalava un jugador: Iker Casillas.

Mourinho va dir en la roda de premsa postpartit que hi havia jugadors que aprofitaven les vacances per descansar, mentre que d'altres anaven a casa del tiet, la tieta o l'àvia i no paraven de menjar i beure. Casualment, durant aquesta aturada nadalenca, Iker Casillas havia pujat unes fotos al seu perfil de Facebook amb els seus amics i la seva nòvia, des del poble on viu tota la família del porter, Navalacruz, i d'on ell és fill predilecte.

La relació Casillas-Mourinho no ha estat mai bona del tot. De fet, hi ha hagut més d'un enfrontament entre ells. Com, per exemple, en el Trofeu Santiago Bernabéu, en què el de Setúbal no va fer jugar el porter com a càstig perquè Casillas havia trucat a Xavi i a Puyol per suavitzar la situació després de la baralla amb què va acabar la Supercopa, la del famós dit a l'ull a Vilanova.

Sempre s'ha dit que una de les millors qualitats que té Mourinho és que aconsegueix que tots els jugadors del seu vestidor estiguin a mort amb ell, formin una gran pinya i mostrin, fins i tot, certa admiració pel seu entrenador. Potser sí que li havia funcionat en altres clubs, però al Reial Madrid el que ha aconseguit és que tots els jugadors li donin suport... però per por. Perquè saben que si fan alguna cosa que el pugui molestar seran castigats i ridiculitzats públicament. Amb Pedro León li va funcionar, i el murcià ha callat i ha acabat marxant. Però Casillas és diferent. I, ni calla, ni marxarà. Mal enemic, s'ha buscat Mourinho.

stats