Esports 24/03/2013

Maite Fandos: "Les piscines no estaven preparades; hem hagut de fer moltes reformes"

A.s.
2 min

Quan éreu a l'oposició i el 2010 la FINA va proposar a Hereu organitzar el Mundial 2013, què vau dir des de CiU?

Nosaltres ens en vam assabentar, però no es va votar en el ple. Va ser una decisió que es va prendre molt ràpidament i sobre la marxa. Ens ho van dir abans que se sabés per la premsa, això sí, però no vam poder opinar.

No vau poder opinar, però quina opinió en teníeu? Era precipitat acceptar?

Es va pensar poc, ho he de dir. Però, bé, imagino que es va veure com una oportunitat de repetir uns Mundials deu anys després dels primers, i es va pensar que moltes de les instal·lacions estaven fetes, tot i que després s'ha vist que no era tant així. Però nosaltres som gent seriosa, i tots els acords que ens vam trobar sobre la taula, no només aquest, els hem complert.

¿Les instal·lacions no estaven preparades?

No, gens. S'han hagut de reformar les piscines de salt completament i fer obres al Sant Jordi. I no només això. Faltaven els acords dels diners per a la competició, ja que cada cop les federacions internacionals són més exigents. També és cert que el Mundial de Xangai va costar molt més, i aquí estem fent-ho tot ajustant molt el pressupost perquè costi el mínim.

Com és Fernando Carpena, president de la RFEN, a curta distància?

Prefereixo no opinar. És una persona correcta. En l'organització dels Mundials no en tinc cap queixa. Un altra cosa és que m'hauria agradat que tot això que ha passat amb la natació sincronitzada s'hagués esperat a després dels Mundials.

N'heu parlat?

Sí, i tant. Li vaig dir que hauria preferit arribar a uns Mundials sense això. Són afers interns de la Federació en què no em vull ficar, però sí que hauria preferit que, si havia de passar, passés després, perquè és una situació incòmoda per a tots. Amb això Carpena no hi ha ajudat gens.

stats