Futbol
Esports 18/08/2013

Un golàs d'Isco salva el Madrid en l'últim sospir del partit contra el Betis (2-1)

L'andalús Jorge Molina ha obert el marcador però Benzema ha pogut empatar ben entrat el primer temps. El gol de la victòria blanca no ha arribat fins al minut 86

Natalia Arroyo

BarcelonaEl Reial Madrid ha estat contra les cordes en el seu debut a la Lliga contra el Betis. Ha vist passar pel Santiago Bernabéu els fantasmes de l'any passat, quan va deixar-se molts punts en les primeres jornades. Però un gol d'Isco a falta de cinc minuts per al final ha evitat la tragèdia blanca el dia que arrencava el projecte de Carlo Ancelotti. L'ex del Màlaga ha rematat de cap, amb moltíssim talent, una centrada de Marcelo des de l'esquerra per trencar l'empat a un i donar al Madrid els seus primers tres punts a la Lliga (2-1).

Durant més d'una hora, l'equip de Carlo Ancelotti s'ha vist incapaç de controlar un Betis agressiu en la pressió, directe i rapidíssim a la contra. L'equip de Pepe Mel ha amenaçat els madridistes amb la potència de Cedrick i la intel·ligència de Verdú, però ha perdonat quan s'ha vist amb forces i ha acabat deixant escapar la possibilitat de sumar un punt del Bernabéu. Jorge Molina, després de diversos avisos que ha salvat Diego López, titular en detriment d'Iker Casillas, ha obert el marcador amb un remat des de l'àrea petita que ha entrat suaument dins la porteria blanca. Verdú, després d'una bona jugada de Cedrick, ha tingut el 0-2, però ha rematat fora. El Betis volava.

I el Madrid estava grogui. Però ha sobreviscut i ha aconseguit començar a rondar la porteria d'Andersen. Benzema, en dues ocasions, i Cristiano han fallat l'opció d'empatar. Però el francès, a la tercera, ha encertat després d'una brillant assistència d'Isco.

El partit ha continuat boig, d'àrea a àrea. Jorge Molina ha tornat a fregar el gol andalús i Nosa ha estavellat un remat de cap al pal després d'un córner, però el Madrid també ha amenaçat, amb un xut de Modric que ha pogut aturar el porter visitant. Abans del descans, Matilla ha fallat l'1-2 per al Betis.

La imatge del Madrid ha sigut tan dolenta al primer temps que el Bernabéu ha xiulat tímidament. I Ancelotti ha sacsejat els seus jugadors al descans i ha aconseguit fer-los reaccionar. En la primera acció de la segona meitat, Cristiano ha estavellat un xut al travesser. Marcelo ha començat a guanyar presència al camp rival i ha activat Benzema i Cristiano.

El Betis, fatigat i sense Cedrick, la seva principal amenaça, no ha tingut més remei que recular i defensar-se dels atacs d'un Madrid que ha intentat trobar esquerdes per desfer l'empat. Andersen ha hagut d'aturar xuts a Cristiano, Benzema i Di María. En una de les poques arribades andaluses, Nosa ha tornat a estavellar una pilota al pal que hauria gelat el Bernabéu.

I, quan faltaven cinc minuts, ha arribat el gol de la victòria blanca. Marcelo, després de conduir la pilota fins pràcticament l'altura de l'àrea, ha centrat al segon pal per a la incorporació d'Isco, que ha rematat de cap magistralment per batre Andersen. Era l'1-2. Era el sospir tranquil d'Ancelotti. Ha sigut el debut perillós, però amb èxit, del nou Reial Madrid.