Esports 14/02/2013

El Madrid no passa de l'empat i se la jugarà a Old Trafford

Els blancs perdonen i acaben donant per bo l'1-1

Pol Frias
Cristiano Ronaldo i Rob Van Persie salten per rematar de cap una pilota en el partit d'ahir.

El Reial Madrid i el Manchester United van empatar a 1 en un partit que va anar de més a menys. L'elèctric ritme que els dos equips van imposar durant els primers 45 minuts va provocar que els jugadors no poguessin mantenir la mateixa intensitat durant la represa. Encara que els de Mourinho podrien haver sentenciat en la primera part, el United es va anar fent fort a mesura que avançava el partit i al final fins i tot podria haver guanyat si no hagués estat per la falta d'encert dels seus davanters.

Tot i la superioritat dels blancs en el joc, els primers 45 minuts ja es van acabar amb empat a 1. Coentrão, amb un xut al pal només començar, ja va deixar clar que el Madrid sortia a totes. No obstant, va ser Wellbeck, en la sortida d'un córner, qui va obrir el marcador. Futbol anglès en estat pur. Un xut, un gol. Els de Mourinho, tot i ser millors, tornaven a posar de manifest les dificultats que tenen en el joc aeri. Deu minuts després, però, Cristiano Ronaldo, molt actiu durant tota la primera part, va empatar el partit precisament amb un gran remat de cap. El portuguès va retornar així la il·lusió a una afició blanca que s'havia quedat un pèl freda amb el gol del United. Els blancs, conscients de la feblesa defensiva de Rafael, van carregar el seu joc ofensiu a la banda esquerra, i va ser precisament per allà per on van arribar les ocasions més clares per als de Mourinho. I és que el jove lateral brasiler es va veure superat una vegada rere altra, i es va mostrar impotent davant les embestides dels madridistes.

La segona part va ser ben diferent del que s'havia viscut durant els primers 45 minuts de partit. Amb tots dos equips visiblement cansats, el joc es va igualar i hi va haver bones ocasions en totes dues àrees. Coentrão va estar a punt de marcar, però en aquest cas va ser De Gea qui va evitar el gol del portuguès. Van Persie, d'altra banda, també va tenir l'1-2 molt a prop, però Diego López i el travesser en primera instància, i Xabi Alonso després, van evitar el gol de l'holandès. Ja a les acaballes de l'enfrontament, Van Persie hauria pogut tornar a marcar, però el porter madridista ho va evitar altre cop.

Old Trafford decidirà

El Madrid s'ho jugarà tot a una carta. El dia 5 de març els de Mourinho tenen contra el United la primera final de la temporada. Els de Ferguson, per la seva banda, han aconseguit el més difícil, sortir vius del Bernabéu. Amb un bon resultat en el partit d'anada, els diables vermells es jugaran la classificació a casa, a Old Trafford.