BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 09/06/2013

El Madrid, a espolsar-se l'etiqueta de perdedor

L'equip de Pablo Laso obre la final contra el Barça Regal amb més elogis que títols

àlex Gozalbo
2 min
Rudy Fernández i Joan Carles Navarro amb  el trofeu de campió.

BarcelonaTan sols vuit equips de la Lliga Endesa han guanyat la final amb el factor pista en contra, una fita que el Barça Regal intentarà buscar a partir d'aquest migdia (12.40 hores, TV3 i La 1) contra un Reial Madrid que acumula més elogis que títols. L'equip que entrena Pablo Laso només ha guanyat una Copa del Rei i una Supercopa Endesa, un bagatge pobre per a dues temporades en què ha encetat la majoria de competicions com a favorit.

L'equip blaugrana, que acostuma a competir millor quan arriben els partits importants, s'aferra al precedent de la temporada passada i a l'experiència més gran dels seus jugadors per somiar a tancar una difícil temporada de transició amb un nou títol. El Barça Regal busca endur-se una final prevista al millor de cinc partits i reforçar l'hegemonia que ha exhibit durant les últimes temporades. L'objectiu culer és sumar el tercer títol consecutiu de la Lliga Endesa, una fita que no aconsegueix ningú des de l'any 1997. "És un moment molt important per al bàsquet. Espero que la gent s'enganxi i s'ho passi bé veient la final", demana Xavi Pascual, que tornarà a intentar enredar el rival amb constants canvis defensius.

Després de la patacada de la final four , el Reial Madrid no les acaba de tenir totes. "No aconseguir el títol seria preocupant", diu Felipe Reyes. "Després de la decepció de la final four , necessitem aquest títol", afegeix Carlos Suárez. "Aquest play-off té una mica de repte, de motivació i de satisfacció", conclou Pablo Laso, que necessita un títol important per no quedar en entredit.

Navarro contra Rudy

Gairebé deu anys després d'enfrontar-se per primera vegada a l'ACB, Joan Carles Navarro i Rudy Fernández protagonitzaran el duel entre el Reial Madrid i el Barça Regal. La primera vegada que les dues estrelles es van veure les cares va ser el diumenge 9 de novembre del 2003, quan l'equip blaugrana es va imposar per 67-74 a la Penya.

"Hem d'intentar aprendre de les errades que vam tenir a la final four i mantenir la concentració durant els 40 minuts. Una vegada arribes a la final t'oblides de tots els patiments previs", analitza Joan Carles Navarro.

"Sóc novell a una final de la Lliga Endesa, però jugaré amb la mateixa ambició que durant la temporada regular. Espero veure un Palacio de los Deportes ple de gent en els dos primers partits i confio en la nostra resposta a la pista", explica Rudy Fernández.

Els àrbitres, pressionats

El Reial Madrid i el Barça Regal atorguen molta importància al criteri arbitral que s'apliqui durant la final de la Lliga Endesa. De moment, els jutges encarregats de xiular el primer partir seran Emilio Pérez Pizarro, Antonio Conde i Carlos Peruga.

stats