LA LLIGA
Esports 29/01/2012

El Madrid comença perdent i remunta al segon temps (3-1)

Els blancs no fallen tot i patir en els primers trenta minuts i sumen el dissetè triomf de la temporada en vint partits. Kaká, Ronaldo i Özil van neutralitzar el gol inicial de Lafita al minut onze.

David R. Jover
El Madrid comença perdent
 I remunta al segon temps (3-1)

BARCELONAAhir no es va veure el millor Madrid de la temporada. Els de Mourinho van pagar el cansament del partit de dimecres passat al Camp Nou i no van estar tan fins.

Però la versió més light dels blancs també serveix per guanyar partits contra el cuer. Com acostuma a passar en molts dels partits al Santiago Bernabéu, el Madrid va sortir tou, sense ser agressiu, i això ho va aprofitar el Saragossa per avançar-se al minut 11 de partit amb un gol de Lafita, que va aprofitar una centrada d'Aranda i una errada defensiva de Carvalho i Pepe per situar el 0-1.

Però era massa aviat per marcar. I els vuitanta minuts restants van ser un maldecap per als de Manolo Jiménez, que no van arribar gaires cops més a la porteria d'Iker Casillas durant la resta de partit.

Reacció blanca

No va ser fins a la primera mitja hora que el Madrid va començar a carburar i a ser més vertical. Va començar a ser més agressiu i les contres van ser més efectives. La clarividència d'Özil va ajudar que els blancs comencessin a manar sobre el camp amb autoritat i a poc a poc s'ensumava l'empat que no va trigar a arribar. Al 31 Kaká va rematar dins de l'àrea una passada de Carvalho que va significar l'1-1.

El Madrid es va sentir més a gust, tot i que no va ser fins al segon temps quan va sentenciar i assegurar el triomf. En el primer temps Roberto només va rebre un xut i va ser el del gol. La punteria dels blancs en els primers 45 minuts no va estar a l'altura del que s'esperava.

Però a la segona part tot va canviar. El que s'esperava va passar. I el Madrid va acabar de certificar la remuntada i va endur-se un triomf més, el dissetè en vint jornades disputades. Cristiano Ronaldo va fer el 2-1 al minut 49 en una jugada dubtosa, ja que la defensa aragonesa va demanar un possible fora de joc del portuguès. Davant el dubte, l'assistent no va assenyalar res i Cristiano va fer el seu 24è gol de la temporada. Prèviament, però, el Madrid va demanar un penal sobre Kaká que ho era.

La sentència va arribar al minut 56 amb un gol de Mesut Özil des de la part esquerra de l'àrea. L'alemany és una peça clau per al funcionament dels blancs i ahir es va tornar a evidenciar que Mourinho va perdre una gran ocasió a la Copa del Rei no situant-lo en l'onze inicial a l'anada dels quarts de final.

Els més de trenta minuts posteriors van ser de domini i control del Madrid, que va buscar el quart, però sense èxit. Els tres punts es van quedar al Bernabéu i una jornada més els blancs no van fallar.