LLIGA
Esports 03/02/2013

El Madrid perd el cinquè partit de Lliga amb un gol de Cristiano

Martí Molina
2 min
Cristiano Ronaldo lluita una pilota amb Mainz. El portuguès va anotar-se en pròpia porteria l'únic gol del partit.

BARCELONAEl Reial Madrid es va deixar tres punts més al camp del Granada en un altre partit dels blancs amb més força física que no pas futbol. Els blancs van tornar a demostrar les mancances en l'atac estàtic contra un rival que, una vegada més, en va tenir prou amb l'ordre defensiu per superar-los. I per si això fos poc, l'infortuni es va aliar amb ells a la primera meitat, quan Cristiano Ronaldo va rematar un córner en pròpia porta i va anotar el gol dels andalusos. Una diana que acabaria sent definitiva. Lucas Alcaraz, tècnic del Granada que acabava de substituir Anquela a la banqueta andalusa, va guanyar la partida a Mourinho. Els blancs van encaixar la cinquena derrota de la temporada a la Lliga, i curiosament, la quarta a Andalusia en els quatre partits que hi ha jugat.

El Reial Madrid no va xutar a porteria en tota la primera meitat. S'hi va acostar, això sí. Va acular el Granada a l'àrea i va moure la pilota a les bandes, per penjar-la a l'olla, però mai sense rematar. El perill només va arribar amb un xut desviat de Khedira, al límit del descans, i una falta de Cristiano que va tocar a la barrera. El domini a la zona de tres quarts del camp es transformava en nervis als metres finals.

Mourinho va intentar capgirar el partit sacsejant la banqueta i posant més homes a la rematada. Però ni l'entrada de Callejón i Benzema va ser suficient. Els blancs van haver d'esperar fins al minut 58, quan Toño va desviar el xut del portuguès des de la frontal. Curiosament, els locals tampoc no van xutar cap vegada entre els tres pals, ja que l'única rematada va ser de Ronaldo en pròpia porteria.

El Granada patia en les transicions defensives, així que va preferir esperar al darrere i sortir amb timidesa als contraatacs, sense desguarnir-se al darrere ni desordenar-se. Tot i que fos en comptades ocasions, els andalusos podien arribar a la porteria de Diego López. Poques accions, però suficients per evitar que el Madrid es llancés en tromba a l'atac, buscant el gol.

Amb el pas dels minuts es va accentuar el domini visitant contra un Granada cada vegada més aculat al darrere i que treia aigua com bonament podia, acusant la despesa física. Tot i que els locals estaven ben ordenats van regalar una última ocasió al Madrid: Callejón va robar prop de la frontal i va encarar Toño. El porter va salvar la primera acció i, després, Benzema va fallar a porteria buida.

stats