PRIMERA DIVISIÓ
Esports 06/01/2013

Un Madrid amb baixes en defensa s'exposa al judici del Bernabéu

àlex Gozalbo
2 min
José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, durant la roda de premsa d'ahir.

BARCELONAUn Reial Madrid que ha perdut la fe a remuntar els 16 punts d'avantatge que li porta el Barça i que, motivat pel seu paper a la Lliga de Campions, manté la pau social agafada amb pinces rep aquesta tarda (17 hores, Canal+ Liga i GolT) la Reial Societat. José Mourinho i els seus jugadors tornaran a exposar-se al judici d'un públic poc acostumat a veure el seu equip tan lluny del líder.

L'entrenador portuguès del Reial Madrid no va avançar ahir si mantindrà Iker Casillas a la banqueta, com es va atrevir a fer a la Rosaleda, o si retornarà la titularitat al millor porter del món, segons la votació feta per la Federació Internacional d'Història i Estadístiques del Fútbol (IFFHS). "Ni els porters saben qui jugarà", va dir José Mourinho, que va argumentar que la porteria "no ha de ser una zona de confort permanent".

El Reial Madrid arriba al partit carregat de males notícies en defensa. José Mourinho no podrà comptar amb Pepe, Raúl Albiol, Marcelo i Fabio Coentrao, que estan lesionats, ni amb Sergio Ramos, que està sancionat per acumulació de targetes grogues. L'única bona notícia per a l'entrenador de l'equip blanc és la recuperació de Gonzalo Higuaín, que ha superat els problemes físics.

La Reial Societat de Philippe Montanier intentarà imitar el plantejament de l'Espanyol de Javier Aguirre, que fa uns dies va treure un empat del Santiago Bernabéu, on qualsevol resultat negatiu pot fer esclatar un projecte que ja no compta amb el suport dels grans mitjans de comunicació amb seu a Madrid ni de molts dels seus aficionats.

Un rival en ratxa

La Reial Societat arriba al Santiago Bernabéu en el seu millor moment de la temporada i acumula set partits consecutius sense perdre. Després de començar l'any renovant Liassine Cadamuro, el club basc ha establert les bases de l'equip per a les pròximes tres temporades. Des que va tornar a Primera Divisió fa dues temporades, l'entitat s'ha dedicat a consolidar els contractes dels joves valors procedents de Zubieta i dels pals de paller del vestidor.

stats