BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 15/02/2013

El Maccabi Electra, una nova víctima del Barça Regal

Navarro dinamita el partit i es converteix en el millor triplista

àlex Gozalbo
2 min
Nate Jawai, pivot del Barça Regal, intenta anotar contra el Maccabi Electra Tel Aviv.

BarcelonaCinc anys després de debutar com a primer entrenador del Barça Regal amb una ajustada victòria contra l'Unicaja, Xavi Pascual va tornar a sumar un triomf de prestigi al Nokia Arena de Tel Aviv, on l'equip blaugrana es va desfer ahir del Maccabi Electra i es va consolidar com a líder del Grup F de l'Eurolliga.

El tècnic acumula cada vegada més experiència i ha aconseguit l'equilibri d'un equip que ha deixat enrere la seva irregularitat. Actualment, cap equip competeix com el blaugrana, que es mostra sòlid i solvent contra qualsevol rival. A més, no es distreu i no perd la concentració amb facilitat.

Una vegada es va recuperar de l'ensurt inicial (9-2), el Barça Regal va competir bé al Nokia Arena, on David Blatt va arriscar en defensa per intentar apoderar-se del ritme i promoure un partit molt ràpid. El tècnic va condicionar el joc amb constants ajudes interiors. Xavi Pascual va ser llest i, en absència de Brad Oleson, va modificar la seva rotació habitual i va donar entrada a Sarunas Jasikevicius com a primer recanvi de Joan Carles Navarro. Motivat per tornar a jugar a Tel Aviv, el lituà no va decebre i va anotar 10 dels seus 14 punts abans d'arribar al descans (39-41).

El Barça Regal, que va jugar molt concentrat, va començar el tercer període amb un decisiu parcial de 0-9 liderat per Joan Carles Navarro, que va anotar 10 punts en tres minuts i es va convertir en el màxim triplista de la història de l'Eurolliga. Quan físicament està bé, el capità blaugrana és el millor jugador de la competició. Ahir l'escorta va exhibir-se a Tel Aviv, on va disputar el seu quart partit en vuit dies.

Tot i l'empenta decisiva de Joan Carles Navarro, el triomf del Barça Regal va tornar a ser una victòria coral, un nou exercici col·lectiu d'un equip que es coneix a la perfecció i que, gràcies a Marcelinho Huertas i Víctor Sada, sap d'on i quan treure petroli. Unes vegades mata el rival per fora i les altres per dins, però el resultat sempre és igual de devastador.

L'equip blaugrana, que no va caure en els paranys tàctics del rival, es va apoderar d'una renda de 14 punts al final del tercer quart i ja no va desaprofitar l'avantatge. Tot i els esforços del conjunt local a l'epíleg del partit, el Barça Regal va lligar un triomf important que gairebé condemna el Maccabi Electra Tel Aviv, que va trobar a faltar en excés Lior Eliyahu a prop de cistella, on Ante Tomic va confirmar la seva notable progressió.

stats