FUTBOL FORMATIU
Esports 27/03/2013

El MIC inicia una nova edició del millor futbol base

Pol Frias
1 min

Barcelona.El MIC, un dels tornejos de futbol base més prestigiosos a escala mundial, s'inaugurarà avui a les 10 del matí a l'estadi municipal de Palamós. Després de l'acte de presentació, el FE Palamós i el Sevilla CF, en categoria juvenil, disputaran el primer partit del torneig. Com ja ve sent habitual en les últimes edicions, el MIC ha tornat a ampliar el nombre de participants. En aquesta ocasió, augmenten els equips en categoria juvenil, que passen dels 28 de l'any passat als 33 d'aquest; en categoria infantil seran ara 68, enfront dels 64 de l'any passat, i en aleví futbol-7 hi participaran 36 equips, davant dels 32 de l'última edició. En cadet i aleví futbol-11 es manté el mateix nombre d'equips que en l'any passat.

Una vegada més la representació internacional tornarà a ser nombrosa, amb clubs del nivell del Manchester United, el Liverpool, l'Inter de Milà, l'Ajax, el Porto i la selecció del Brasil. No hi faltarà tampoc el Reial Madrid. La representació catalana estarà encapçalada pel Barça i l'Espanyol. A més, també hi participaran les categories inferiors d'altres equips que juguen a Primera, com és el cas de l'Athletic Club de Bilbao, l'Atlètic de Madrid o el Sevilla. De Segona Divisió destaca la presència del Girona en categoria cadet, infantil i aleví, i la del Vila-real en juvenil i aleví.

5.000 futbolistes

Els partits es disputaran en 24 camps repartits per 19 poblacions diferents de la Costa Brava. El MIC comptarà amb uns 5.000 participants, que jugaran prop d'uns 600 partits, mentre que es preveu que hi assisteixin més de 200.000 espectadors durant els cinc dies que dura el torneig. L'organització, formada per prop de 200 persones, calcula que el MIC suposarà un impacte econòmic d'uns dos milions d'euros aproximadament.

stats