LLIGA ACB
Esports 06/05/2011

L'últim quart condemna el Joventut

D.r. Jover

Barcelona.La Penya va sumar ahir la seva sisena derrota consecutiva en l'ACB. El número, de primeres, fa mal, però la manera en què va caure contra el Caja Laboral de Dusko Ivanovic (80-83) va ser molt digna, ja que fins als últims segons de partit va poder guanyar el matx. El DKV va anar per davant en el marcador durant gairebé tot el partit -al descans dominava per 48-38-, però es va deixar remuntar en un fatídic darrer quart, on va encaixar fins a trenta punts que van significar oblidar-se d'un triomf balsàmic.

De la mà de Mirza Teletovic, Fernando San Emeterio i Stanko Barac, el conjunt basc es va posar les piles en els últims deu minuts i d'anar deu punts per sota (63-53) al trenta de partit, va empatar a setanta quan encara faltaven quatre minuts per acabar-se.

La Penya, però, no va rendir-se en cap moment, i gràcies al coratge dels joves i jugadors de la casa com David Jelinek i Pere Tomàs -15 punts cadascú- no es va ensorrar. Tot i així la superioritat física dels baskonistes en els últims instants va evitar que els de Pepu Hernández sumessin un triomf vital de cara a la afició, que ja fa moltes setmanes que veu un equip desfet i que ja pensa en la pròxima temporada.

L'última jugada del partit, dos tirs lliures de l'americà Russell Robinson, va evidenciar la falta de concentració que pateixen els verd-i-negres en moments importants, ja que el segon tir lliure de Robinson, no va tocar l'anella i això va impedir que hi hagués l'opció d'un rebot ofensiu per intentar empatar. No és l'excusa a la qual agafar-se, però ahir es va esmunyir un triomf que semblava clar veient com van transcórrer els minuts.

L'Unicaja apallissa

El conjunt malagueny, que s'està jugant entrar als play-off , va passar per sobre del Granada (78-53) -ja equip de l'Adecco Oro-. El conjunt de Curro Segura va poder fer només vint-i-dos punts en el segon temps degut a la gran defensa realitzada.