Esports 02/02/2011

L'últim graó cap a la final "més maca de l'any"

L'entorn del Barça ja compta que, amb el 5-0 de l'anada, jugarà la final de la Copa del 20 d'abril, però Guardiola vol el màxim respecte per a l'Almeria i per a una competició que s'estima molt.

Albert Solé
2 min
L'últim graó cap a la final "més maca de l'any"

Barcelona.Quan Pep Guardiola sent l'expressió "partit de tràmit" se li posen les orelles dretes. L'última vegada que la va sentir va ser abans del partit de tornada de quarts de final al camp del Betis, amb el mateix 5-0 de l'anada, i quan Jorge Molina va tenir el 3-0 als 16 minuts de joc -tot i que Piqué va fallar el gol-, al tècnic quasi li agafa un atac de cor. I precisament pel fet de tenir aquest record tan present a la retina ahir es va encarregar de recordar-lo a la sala de premsa per evitar aquella sensació tan desagradable de la primera part a l'estadi del Betis, on el Barça va deixar de ser el Barça per primer cop en moltíssim temps .

Tothom a Almeria

Com ja és una tradició des que Pep Guardiola és el tècnic del primer equip, en el partit decisiu per a la classificació a una final, sigui quina sigui, l'entrenador convoca tota la plantilla. Guardiola considera que és un premi per a tots els jugadors que han participat en la competició el fet de poder viatjar i celebrar un èxit com és arribar a una final. Així, aquest matí a l'avió cap a Almeria hi seran els 17 jugadors del primer equip disponibles, però també els tres lesionats (Puyol, Iniesta i Jeffren), a més de Nolito i Thiago del filial. El de Santpedor també hauria volgut convocar Bartra i Fontàs, que van jugar algunes eliminatòries, però com que divendres el Barça B té un partit important al camp del Xerez, no vol destorbar la feina de Luis Enrique.

Pep Guardiola sempre diu que el Barça ha d'enfocar tots els partits de la mateixa manera i que no hi ha competicions millors ni pitjors. La Copa del Rei acostuma a ser la tercera en importància per a la majoria, però per al de Santpedor no, al contrari, fins tot diu que "la final de la Copa és la més maca de l'any, tot i que la de la Champions és més prestigiosa".

Pel que fa a l'equip que podria alinear Guardiola avui a l'estadi Juegos del Mediterráneo, segurament no variarà gaire del que va fer jugar al Benito Villamarín, malgrat el nefast resultat d'aquell dia (3-1). Pinto és intocable a la Copa, Alves que acaba de tornar de la lesió també hi serà, Piqué i Milito ocuparan el centre de la defensa, i Maxwell o Adriano jugaran al lateral esquerre. Mascherano i Keita tenen un lloc assegurat al mig del camp, i amb Iniesta lesionat, Xavi possiblement també jugarà. I al davant, Bojan i Afellay també podrien ser titulars, acompanyats d'un dels tres del trident: potser serà Messi, que ho vol jugar tot.

stats