XAVI I INIESTA ES QUEDEN A LES PORTES
Esports 11/01/2011

I Luis Suárez continua sol

50 anys més tard, Luis Suárez segueix sent l'únic futbolista espanyol que ha guanyat la Pilota d'Or. Ahir era a Zuric acompanyat d'un altre home que l'ha guanyat com a blaugrana, Hristo Stòitxkov.

Toni Padilla
2 min
Lexjugador, Deportivo

Zuric (Suïssa)"No faig broma. Ho dic seriosament, vull deixar de ser l'únic espanyol que ha guanyat la Pilota d'Or", afirmava Luis Suárez, tot elegant amb el seu vestit milanès, hores abans de la gala de la Pilota d'Or. L'exjugador del Deportivo, el Barça i l'Inter havia viscut uns darrers dies emotius que venien a ser el preparatiu per al dia d'ahir, quan es donava per fet que deixaria de ser l'únic jugador estatal amb aquest premi a casa seva. Però no, Suárez segueix sol, i el primer sorprès era ell. "Jo volia que guanyés Xavi, i creia que guanyaria Iniesta".

Dos dels homes més xerraires de l'expedició d'un centenar de persones que va ser ahir a Zuric en representació del Barça eren Luis Suárez i Hristo Stòitxkov, els dos únics guanyadors de la Pilota d'Or amb la samarreta del Barça que van acceptar la invitació del club per ser a terres suïsses. Johan Cruyff, enemistat amb Sandro Rosell, no va acceptar l'oferiment. I Rivaldo i Ronaldinho són al seu país, vivint vides ben diferents; el primer és president del club del seu cor, el Mogi Mirim, i el segon ha traït al club al qual suposadament estimava, el Gremio, fitxant pel Flamengo.

Tant el gallec com el búlgar estaven convençuts que Iniesta guanyaria el premi. No perquè consideressin que sigui just, sinó per les filtracions de la premsa italiana. Resident a Milà, on La Gazzetta dello Sport és un evangeli de la premsa esportiva, Suárez ho donava per fet i reconeixia que "Iniesta s'ho mereix, és un gran noi". Però Iniesta no va guanyar.

Suárez, però, és dels que es rendeix davant del geni de Messi, l'home que li ha donat al Barça la vuitena Pilota d'Or. Vuitena, perquè Messi, com Cruyff, n'ha guanyat dues. "És el millor, tothom ho sap, encara que no tingués sort al Mundial. No s'ha vist res igual, quan agafa la pilota pot passar de tot", reconeixia Suárez, que seria el primer sorprès en saber que segueix sol com a únic espanyol amb la pilota daurada.

stats