Futbol
Esports 26/06/2013

Van Gaal compara l’arribada de Guardiola al Bayern amb la seva al Barça

El tècnic holandès recorda que, en la seva etapa a Barcelona entre 1997 i 2000, va demanar als jugadors que l'ajudessin a millorar el seu castellà

Isaac Lluch
1 min

MunicLouis van Gaal s’ha referit al fitxatge de Pep Guardiola pel Bayern de Munic, club al qual va entrenar del 2009 fins al 2011. L’actual seleccionador holandès admet que està “encuriosit” per saber com li anirà al tècnic català en la seva primera etapa a l’estranger.

“La llengua serà el factor determinant per a Guardiola, ja que per a un espanyol l’alemany és un idioma molt difícil, igual que per a un holandès també ho és l'espanyol”, remarca textualment Van Gaal en declaracions al diari del seu país 'Algemeen Dagblad'.

Pel tècnic holandès, la situació d’entrada de Guardiola amb el Bayern es pot assemblar a la seva pròpia al Barça, equip que va dirigir des del 1997 fins al 2000 precisament amb el de Santpedor com a capità. “Comparo els seus primers passos amb el Bayern amb els meus propis passos al Barcelona. Allà vaig dir als meus jugadors que m'ajudessin a millorar amb la llengua, quan fes errors. Llavors pots veure que els jugadors sociables del grup t'ajuden i hi ha connexions més ràpides. Els jugadors alemanys també són així, que et volen ajudar”, exposa.

stats