NBA ALL-STAR
Esports 20/02/2011

Los Angeles queda embadalit per Blake Griffin

àlex Gozalbo
3 min
Triple protagonista Blake Griffin va participar al partit dels debutants; ahir a la nit, al concurs d'esmaixades; i demà, al Partit de les Estrelles.

Les jerarquies estan molt definides a la NBA, on no és senzill passar de portar les maletes als veterans a acaparar les portades dels diaris. Es necessita superar tot un procés, un camí en el qual un acumula el respecte dels seus companys fins que el vestidor el veu capacitat per jugar-se els últims llançaments dels partits.

Voler anar massa ràpid no ajuda i, en un entorn farcit d'egos, penalitza. Més encara a l'All-Star, on el ressò de qualsevol actuació es multiplica per deu. Cada vegada que un jove pretén fer-se notar, els seus companys li fan saber ràpidament com funciona el negoci. Michael Jordan, per exemple, va trigar quatre edicions de l'All-Star a aconseguir la distinció de millor jugador (MVP). Una vegada consolidat a l'elit del bàsquet, l'escorta va perpetuar el sistema, negant protagonisme a jugadors com Kobe Bryant o LeBron James. I així indefinidament.

Tot i que aquesta és la 60a edició del Partit de les Estrelles, tan sols dos jugadors debutants, Wilt Chamberlain (1960) i Wes Unseld (1969), han aconseguit la distinció de millor jugador. La dada, però, no espanta Blake Griffin, l'autèntic protagonista del cap de setmana.

L'aler-pivot dels Clippers està interpretant tots els papers de l'auca. Divendres va meravellar aquells que encara no el coneixen al partit entre els rookies i els sophomores (148-140), un esdeveniment en el qual va sumar 14 punts en tan sols 14 minuts.

"We want Blake" , cridaven els 17.163 espectadors de l'Staples Center, on ell juga habitualment com a local.

L'acció més espectacular del partit la va encetar John Wall, que va imitar Isiah Thomas fent-li arribar la pilota després de picar-la a terra, i ell, que la va esmaixar d'esquena a la cistella.

De fet, les esmaixades són una de les especialitats de Griffin, que anit va participar en un concurs tradicionalment reservat a jugadors més baixos. Va ser, sens dubte, el plat fort d'una nit reservada a l'entreteniment. El seu físic superdotat li ha permès, entre altres coses, recuperar-se d'una greu lesió de genoll que el va mantenir apartat de les pistes tota la temporada passada.

Avui tindrà l'última oportunitat de lluir-se a l'Staples Center, on aquesta matinada (2.15 h, Cuatro i Canal +) es juga el Partit de les Estrelles, el veritable plat fort del cap de setmana. No ho tindrà senzill, ja que s'haurà de jugar-se les garrofes amb jugadors com Dwight Howard o Amare Stoudemire, que el defensaran de valent.

Quarta participació del català

Pau Gasol també participarà en el Partit de les Estrelles, on defensarà els interessos de la Conferència Oest des de la banqueta. "No és cap decepció", repeteix una i una altra vegada l'aler-pivot català al J.W. Marriott, un hotel adjacent a l'Staples Center, que és a ple centre de Los Angeles. Es tracta d'una zona totalment remodelada per a la qual han apostat molts comerços en els últims anys. Res a veure amb la imatge de ciutat violenta que apareix a la majoria de pel·lícules i videojocs. La indústria de Hollywood li ha fet, paradoxalment, molt de mal a Los Angeles, mostrant una imatge, com a mínim, anacrònica.

"Hauria estat bonic començar com a titular, però em sembla perfecte. Gaudiré del partit com en les altres ocasions", comenta l'aler-pivot dels Lakers, que l'any passat va sumar 13 punts i 6 rebots en 20 minuts de joc. El cert és que aquests tipus d'encontres d'exhibició no s'ajusten a les característiques de Pau Gasol, molt més útil de tenir a l'equip quan hi ha un títol en joc.

"Ser titular era una il·lusió, però no és cap decepció. Gregg Popovich havia d'escollir. Duncan fa quinze anys que es trenca les banyes al seu equip i té una trajectòria increïble", afegeix, mentre mira d'estar al dia de tot el que passa a Los Angeles; des de les negociacions per desbloquejar un possible tancament patronal fins a l'actualitat del mercat de fitxatges de la NBA.

"L'objectiu sempre és ser All-Star. Parar ara sempre ve bé perquè és un descans sigui quina sigui la situació de l'equip. Després de dues setmanes de gira, s'agraeix que el Partit de les Estrelles sigui aquí, encara que també és esgotador per la quantitat d'activitats", diu Gasol, que ahir va organitzar un concorregut àpat amb gairebé tanta representació del món del cine com del bàsquet. A l'acte no hi van faltar els integrants d'Estopa, amb qui l'aler-pivot català es va atrevir a cantar dues cançons.

stats