MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 09/04/2012

Lorenzo guanya la partida a les Honda

Nuria García
3 min
Lorenzo guanya la partida a les Honda

BARCELONACasey Stoner s'ha trobat aquesta temporada amb competència sobre la pista. Si l'any passat l'australià va aconseguir el Mundial amb una superioritat incontestable, aquesta temporada Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa estan disposats a no posar-li les coses gens fàcils. Yamaha ha treballat dur per millorar la seva moto i, si bé ahir va quedar palès que la velocitat punta de l'Honda a la recta és superior, amb les noves motos de 1.000 cc Yamaha ha fet un pas endavant considerable per acostar-se a les Honda.

Si durant la pretemporada Lorenzo va avisar que podia plantar cara, ahir a Losail ho va confirmar. El mallorquí va veure com en els primers compassos l'australià aconseguia col·locar-se primer i marxar. A la memòria de tothom van tornar les curses de l'any passat, ja que Stoner es va escapar i va començar a obrir forat amb Lorenzo i Pedrosa, que feien la seva cursa pel darrere. El moviment va començar a quatre voltes del final. El de Castellar del Vallès va superar Lorenzo i el mallorquí li va tornar la partida tot seguit. La baralla entre tots dos, sumada als problemes de Stoner, que perdia temps en cada volta, van fer que la diferència de Lorenzo i Pedrosa amb Stoner es reduís a la mínima expressió. Tant que al final Lorenzo va superar l'australià i fins i tot Dani Pedrosa va superar el seu company d'equip, que va haver de conformar-se amb la tercera posició.

Torna el millor Marc Márquez

A Moto2, Marc Márquez ha despertat de cop. A Losail, el de Cervera ha fet un cap de setmana de menys a més. Li va costar estar entre els millors en els entrenaments lliures. I és que Márquez no va poder fer pretemporada com la resta dels seus rivals a causa dels problemes de visió que li van impedir lluitar pel campionat del món del 2011 amb Stefan Bradl. Però va ser pujar a la moto i millorar. Tant que el dia de la qualificació es va colar en la primera fila amb el segon millor temps.

Ahir va demostrar que, tot i que no havia tingut gaire temps per provar la nova moto, no ha perdut l'ambició ni les ganes. Les curses en grup li agraden, sap com dominar-les perquè pensa abans d'actuar. I així ho va fer. La cursa de Moto2 va anar carregada d'emoció fins a l'últim revolt. Després de molts canvis de posicions entre Luthi, Márquez, Iannone, Pol Espargaró, Tito Rabat i Corsi, el de Cervera va superar Luthi al límit i va lluitar amb Iannone pel triomf final. En l'últim sospir, però la primera victòria del 2012 va ser per a Márquez, a qui van acompanyar al podi Iannone i Pol Espargaró. El de Granollers va arribar a encapçalar la cursa i la tercera posició té gust a poc, però ja ha demostrat que pot lluitar pels triomfs.

L'exhibició de Maverick

En la categoria de Moto3, Maverick Viñales va arrencar de la millor manera possible el Mundial en què tothom li ha penjat el cartell de favorit. El de Roses es va convertir en el primer pilot que guanya una cursa de la categoria de Moto3. Maverick no va fer una bona sortida, però ahir el de Roses va pilotar més amb el cap que amb el cor. Només és el seu segon any al Mundial, però ja pensa com un veterà. Amb paciència, va anar remuntant i superant alguns pilots amb interiors espectaculars, com el que li va fer a Sissis per situar-se en la segona posició. A partir de llavors, Maverick va ser pacient i, sense pressa però sense pausa, es va anar acostant de mica en mica al sorprenent líder de la cursa, l'italià Romano Fenati, de només 16 anys. Quan s'arribava a la volta sis, ja l'havia superat i, si bé es va deixar avançar en una ocasió per l'italià, el de Roses va gestionar la cursa des de la segona posició fins que a sis voltes del final va marxar en solitari cap al primer triomf del Mundial.

stats