MOTOCICLISME - GP D'ITÀLIA
Esports 01/06/2013

Lorenzo i Salom dominen els entrenaments lliures

Ara Balears
1 min

PalmaEls mallorquins Jorge Lorenzo (Yamaha), en MotoGP, i Lluís Salom (KTM), en Moto3, dominaren els entrenaments lliures del Gran Premi d'Itàlia, que es disputarà aquest cap de setmana en el circuit de Mugello. La primera jornada en el traçat italià, però, va estar marcada per la forta caiguda que patí el català Marc Márquez (Honda).

Lorenzo va resoldre a favor seu el duel que protagonitzà durant bona part de la segona i darrera tanda de lliures amb el seu propi company d'equip, l'italià Valentino Rossi, que es va haver de conformar amb la segona posició. Lorenzo va apuntar que no podrà afluixar perquè els rivals "milloraran".

Márquez perdé el control de la seva Honda i, per evitar estampar-se contra un mur de formigó, es tirà de la moto en un punt del circuit que s'arriba als 340 quilòmetres hora. Afortunadament, no va patir danys de consideració, segons informà Efe.

En Moto3, Lluís Salom doblegà e català Maverick Viñales (KTM) per tan sols 25 mil·lèsimes de segon en la darrera volta d'ambdós i foren els únics a rodar per davall dels dos minuts en els 5.245 metres del traçat de Mugello, mentre que l'alemany Jonas Folger (KTM) ja va acabar a gairebé mig segon de distància. I més enrere ho feren el britànic Danny Webb (Honda) i l'australià Jack Miller (Honda). Salom va destacar que encara té "marge de millora" en els entrenaments oficials.

stats