MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 28/08/2011

L'oportunitat que Marc Márquez estava esperant

Martí Molina
2 min
La quarta 'pole' consecutiva del cerverí El pilot de Cervera, Marc Márquez, va ser ahir a Indianapolis per quarta vegada consecutiva el pilot més ràpid dels entrenaments oficials dels dissabtes.  Ahir per davant dels italians Corsi i Iannone.

Ja feia dies que Marc Márquez estava esperant aquesta oportunitat. La cursa en què el seu màxim rival en la lluita pel Campionat del Món tingués problemes i pogués aprofitar per retallar-li un bon grapat de punts en el seu somni d'atrapar-lo al capdavant de la classificació provisional de Moto2. I avui pot ser aquest dia. El pilot de Cervera sortirà des de la primera posició al Gran Premi d'Indianapolis, mentre que Stefan Bradl ho farà molt lluny, des de la vuitena fila de la graella.

Márquez va completar una nova exhibició de pilotatge als Estats Units. El de Cervera va tornar a ser el més ràpid als entrenaments oficials. En aquest cas, per només una mil·lèsima de segon. Una diferència escarransida que va aconseguir a l'últim gir, però suficient per superar l'italià Simone Corsi i aconseguir la pole , la seva quarta consecutiva -la cinquena d'aquesta temporada- en què debuta a la categoria mitjana del Mundial.

La bona actuació de Marc Márquez es contraresta amb la decepció de l'alemany Stefan Bradl, que ahir només va poder ser 22è. El líder del Mundial no es va acabar de trobar còmode sobre l'asfalt d'Indianapolis i va ser incapaç de millorar el seu temps als instants finals de la classificació. D'aquesta manera va finalitzar a un segon i tres dècimes del poleman .

Que Bradl surti tan lluny és una notícia excel·lent per al pilot de Cervera, ja que tindrà una oportunitat d'or per retallar la distància que els separa a la classificació mundial (43 punts quan falten 7 curses, inclosa la d'aquesta tarda). Fins ara, Márquez ha pogut escurçar-la, però sempre en una quantitat reduïda de punts.

Marc Márquez sortirà des de la primera posició acompanyat de dos italians: Simone Corsi i Andrea Iannone. D'altra banda, Pol Espargaró va ser setè i Esteve Rabat va finalitzar novè. El pilot de Barcelona va igualar la seva millor classificació en uns entrenaments oficials d'aquesta temporada (també va ocupar la novena plaça al Gran Premi de Catalunya).

Domini de Stoner i Terol

Mentre la pole de Moto2 no es va decidir fins a l'últim moment, a les categories reina i petita tot plegat va quedar sentenciat abans d'hora, amb dos pilots, Stoner i Terol, que van deixar clar des del principi que eren els més ràpids als entrenaments oficials.

A MotoGP, Casey Stoner no va deixar cap opció als seus rivals. L'australià no només va aconseguir la pole amb cinc dècimes d'avantatge, sinó que a més va superar el rècord del circuit. Spies i Lorenzo l'acompanyaran aquesta tarda a la primera fila de la graella. I a 125, Nico Terol va superar Sandro Cortese i Johann Zarco en set dècimes de segon. El català Maverick Viñales va quedar a tan sols cinc centèsimes de la primera fila de la graella.

stats