OLIMPISME
Esports 18/04/2012

100 dies abans, Londres ja està a punt per als Jocs Olímpics

Toni Padilla
2 min
L'escultor Mark Anderson ha fet un castell gegant a la platja de Weymouth per recordar el compte enrere.

Amb la mateixa seguretat amb la qual guanyava medalles als Jocs del 1980, Lord Sebastian Coe, president del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Londres, va assegurar ahir que els Jocs d'aquest estiu seran "un èxit" i que ens acostem a l'esdeveniment Olímpic "més ben preparat des dels primers de l'era moderna".

Avui falten 100 dies exactes per a l'inici dels Jocs Olímpics (del 27 de juliol al 12 d'agost) i Londres gravita entre l'orgull britànic de veure com totes les grans infraestructures ja s'han enllestit i els dubtes referents a aspectes com la venda d'entrades o el possible fracàs d'una selecció de futbol britànica. Amb els escocesos i gal·lesos no gaire disposats a formar part d'aquest equip, als anglesos només els faltava veure com ahir Jack Wilshere, el jugador de l'Arsenal, anunciava que seria baixa per lesió.

Lord Sebastian Coe, gran aficionat del Chelsea -ahir feia broma dient que l'optimisme que té respecte als Jocs no el comparteix a l'hora d'imaginar les semifinals de la Champions-, va reconèixer ahir a les luxoses oficines olímpiques de Canary Wharf que els dos punts sobre els quals falta treballar són el transport -el metro té algun tall de tant en tant- i la seguretat -l'exèrcit ajudarà a tenir més de 35.000 persones atentes-. De fet, Londres ha canviat molt des que l'any 2005 va derrotar París per ser seu olímpica: des de llavors ha viscut una greu crisi econòmica i uns atemptats a la ciutat.

Malgrat que el cost global dels Jocs s'ha disparat fins als 13.000 milions d'euros (un 20% més del previst), l'ajuntament ja treballa en el futur i s'han posat a la venda els apartaments de la vila olímpica. El genial estadi olímpic de Stratford, acabat ja al mes de març, llueix imponent al nord-est de la ciutat amb tots els accessos acabats. Tot a punt. Ara només falta saber què passarà amb l'estadi un cop acabin els Jocs, tot i que cada vegada sembla més clar que serà la nova llar de l'històric West Ham United. També s'ha acabat el centre aquàtic de l'arquitecte Zaha Hadid, una estructura impressionant. "Tot està a punt", no en dubteu, deia ahir Sebastian Coe, amb fleuma britànica.

stats