COPA DEL REI
Esports 24/12/2011

L'ombra d'un nou Barça-Madrid cau sobre el calendari

La rivalitat entre el Barça i el Madrid pot viure un nou episodi si tots dos equips superen els vuitens de final de la Copa del Rei. El quadre de la competició els pot situar cara a cara altre cop en menys d'un mes.

Toni Padilla
3 min
UN NOU EPISODI AL FORN  Messi, que estarà de vacances fins al 2 de gener, és l'home que ha marcat més gols en  els clàssics amb Guardiola  com a tècnic.

BARCELONAUna gota de suor freda va caure pel front de Miguel Pardeza, director esportiu del Madrid, quan va sortir a fer de mà innocent al sorteig dels vuitens de final de la Copa del Rei i va veure que només quedaven quatre boles per sortir i encara no havien aparegut els noms del Barça i del Reial Madrid. Finalment, els dos grans del futbol van quedar aparellats amb l'Osasuna i el Màlaga, però condemnats a mirar-se de reüll, ja que es veuran les cares als quarts de final si superen aquesta eliminatòria. Una eliminatòria en què són els clars favorits.

No hi haurà final de Copa del Rei entre el Barça i el Reial Madrid com l'última temporada, doncs. Però tot just un mes després del triomf dels blaugranes per 1 a 3 al Santiago Bernabéu en partit de Lliga, els dos equips es poden tornar a trobar cara a cara al mateix escenari. L'última paraula la tindran l'Osasuna i el Màlaga, els dos rivals als vuitens de final que jugaran l'anada al Camp Nou i al Santiago Bernabéu (el dimecres 4 de gener) i la tornada al Reyno de Navarra i la Rosaleda (el dimecres 11 de gener). "Tocarà patir, el Barça és el millor equip del món i aniran a totes. Però no renunciarem a somiar, tot i que ens hauria agradat jugar l'anada a casa", admetia una mica moix ahir el president de l'Osasuna, Patxi Izco. L'Osasuna va ser golejat per 8 a 0 aquesta mateixa temporada al Camp Nou en partit de Lliga.

La Reial Federació Espanyola de Futbol, organitzadora de la competició, ha dissenyat un quadre de la Copa que concentra totes les eliminatòries en les primeres setmanes del 2012, exceptuant la final. Abans del retorn de la Lliga de Campions, els equips ja sabran si són finalistes de Copa. Així, una setmana després d'acabar els vuitens de final ja es jugarà l'anada dels quarts de final. Si el Barça i el Madrid no fallen, doncs, el 18 de gener ja jugarien una altra vegada entre ells al Bernabéu. La tornada seria el 25 de gener al Camp Nou.

Ahir es va definir tota la ruta cap a la final i els dos grans saben que en cas de guanyar aquests duels encara haurien de treballar molt per guanyar les semifinals, en què poden trobar-se amb equips durs com el València i el Sevilla. Les semifinals es jugaran durant les primeres setmanes del mes de febrer.

El Barça i el Madrid ja s'han enfrontat tres cops aquesta temporada: dos en la Supercopa d'Espanya i un en Lliga. Si finalment també juguen en la Copa del Rei, aquesta temporada tindria assegurats sis clàssics, amb la possibilitat que també hi hagi un encreuament a la Lliga de Campions. Per tant, encara més clàssics que la temporada passada, quan se'n van viure un total de cinc: dos de Lliga, dos de Lliga de Campions i un de Copa, la final. De fet, des de l'arribada de José Mourinho a la banqueta dels blancs, els dos equips ja s'han vist les cares vuit vegades en un any i mig, amb una sola victòria dels madridistes, tres empats i quatre triomfs del Barça. "No podem parlar del Barça. Primer cal parlar del Màlaga i no podem dir que siguem favorits, són un bon equip", deia ahir Pardeza, diplomàtic.

L'Espanyol, amb el Còrdova

La sort, en canvi, ha somrigut a l'Espanyol, ja que li toca somiar per l'altra part del quadre, en què és un dels favorits per arribar a la final juntament amb l'Athletic Club de Bilbao. A l'Espanyol li ha tocat als vuitens de final un dels equips que no juga a Primera Divisió, amb el partit de tornada a Cornellà-El Prat. Els homes de Mauricio Pochettino se les hauran amb el Còrdova, botxí del Betis als setzens de final i aspirant a l'ascens a Primera. "Cal anar amb molta tranquil·litat. Com hem fet sempre. Pas a pas. Partit a partit. No podem pensar més enllà de la primera eliminatòria. I tinc clar que no serà fàcil, encara que a priori el sorteig ens ha afavorit perquè ens ha col·locat al grup en què no hi ha els primers classificats de la Lliga", deia ahir Cristian Álvarez, que no podia evitar mostrar cert optimisme en les seves paraules.

Perquè el camí fins a la final, que encara no té data ni seu fixada, no sembla especialment complicat. Als quarts de final, en cas de continuar endavant en la competició, els blanc-i-blaus se les hauran amb el guanyador del duel entre Mirandés (Segona Divisió B) i Racing de Santander. I si arribés a les semifinals, l'equip periquitos'hauria de mesurar amb algun d'aquests quatre conjunts: Athletic de Bilbao, Albacete, Reial Societat o Mallorca.

Curiosament, l'únic precedent de partit de Copa del Rei entre l'Espanyol i el Còrdova va ser precisament en la primera fase de la temporada 1999/2000, quan els blanc-i-blaus van acabar guanyat el trofeu en la final de València davant de l'Atlètic de Madrid. "Firmaria ara mateix una final entre l'Espanyol i el Barça", comentava ahir Ramon Condal, president blanc-i-blau.

stats