Moto3
Esports 29/06/2013

Lluís Salom ataca al final i s'endú la cursa de Moto3

El pilot mallorquí guanya per davant de Maverick Viñales i Álex Rins. Miguel Oliveira ha estat quart i Àlex Márquez, cinquè

M.molina
2 min

BarcelonaLluís Salom s'ha endut la cursa de Moto3 del Gran Premi d'Holanda de Motociclisme. El pilot mallorquí ha atacat al final, en l'últim gir, i s'ha imposat en una prova molt ajustada i amb cinc pilots lluitant per pujar al graó més alt del podi. Maverick Viñales, que havia encapçalat la prova a les darreres voltes, ha estat segon. Mentre que Álex Rins -líder en el primer tram– ha completat el podi.

De seguida s'ha definit un grup capdavanter de sis pilots, amb Rins, Salom, Oliveira, Márquez, Maverick Viñales i Folger lluitant per la victòria. A falta de quinze voltes Rins ha accelerat el ritme i ha agafat una mica de distància. Al barceloní, a més, l'han afavorit els avançaments entre els perseguidors per ampliar encara més l'avantatge.

Folger no ha pogut mantenir el ritme i ha quedat despenjat a falta d'onze girs, mentre que els altres quatre perseguidors han fet un esforç per intentar caçar Rins, que continuava anant ràpid però cedia algunes dècimes per volta. Al final, a falta de 7 girs, els perseguidors han atrapat Rins i poc després ha estat Maverick Viñales qui ha intentat l'escapada en solitari, sense acabar-se'n d'anar del grup capdavanter.

Les últimes tres voltes han estat espectaculars i emocionants, amb els pilots avançant-se entre ells, avançant-se i estant a pocs mil·límetres de tocar-se als revolts. Viñales tenia una mica d'avantatge però Salom l'ha avançat en l'últim gir, al tram més ràpid. Viñales ja no ha pogut reaccionar i la victòria ha viatjat fins a terres mallorquines. Viñales ha estat segon i Rins, tercer. Mentre que al darrera han acabat Miguel Oliveira i Àlex Márquez, els altres dos pilots que també han estat lluitant per guanyar fins al final.

stats