FUTBOL - SEGONA DIVISIÓ
Esports 07/09/2011

Lluís Carreras: "A la Nova Creu Alta hi cap més gent de la que ve"

Cedits "Tot el que vingui del Barça és benvingut, però no ha sigut el cas" Marc Fernández "No sé si [marxar al Cartagena] és el que personalment volia"

Albert Solé
3 min
Lluís Carreras en un entrenament del Sabadell.

Després de fer 14 fitxatges qualsevol equip que estrena categoria necessita un rodatge, però el Sabadell de Lluís Carreras ha començat la temporada de manera impecable (sis punts de sis). Fidel a la filosofia guardiolesca, el tècnic de Sant Pol de Mar no mira més enllà del següent partit (contra el Cartagena a casa), en què espera que la Nova Creu Alta s'ompli més que el dia de l'estrena.

Després d'un any sencer convivint amb la gent de Sabadell, ja has entès què significa aquest club per la ciutat?

L'estic coneixent amb bones sensacions, amb bones ratxes de resultats, amb tot de cara. L'any passat, tot i que no va ser fàcil, va tenir un final feliç, i això que no ho esperàvem d'inici, ja que l'ascens no era l'objectiu. És cert vaig sentir amb l'ascens el calor de la gent, que estava molt satisfeta i contenta. Ara, també és cert que sento molt més afició de paraula que de fets, ja que a la Nova Creu Alta hi cap molta més gent de la que ve.

És cert que el primer partit a casa, sent el retorn a Segona després de 18 anys, hi ha poc gent a l'estadi.

Clar, jo tinc la imatge grabada del partit de promoció amb l'Eibar, que se'm va posar la pell de gallina, a mi i segur que a tots els aficionats que hi havia. I com que és possible omplir el camp, entre tots hem d'intentar repetir-ho, i que setmanalment el camp presenti una bona imatge.

Heu fet 14 fitxatges aquest estiu. Són masses o imprescindibles per un canvi de categoria?

Són els convenients perquè no teníem una plantilla gaire llarga, i a més hi havia jugadors que acabaven contracte i vam considerar que no havien de continuar. Han sigut els necessaris.

T'ha dolgut la marxa de l'heroi d'Eibar, Marc Farnández, al Cartagena [dissabte torna a Sabadell]?

No, ell va prendre la decisió de marxar, sé que allà el tractaran bé, encara que no sé si és el que personalment volia...

Creus que els representants l'han embolicat?

No, no. No ho sé.

El que ha dolgut més a Sabadell han sigut les maneres, no?

Les formes cadascú té les seves, i és responsable dels seus fets, tant el jugador com el club. No sé com han anat les converses entre el Sabadell i el Marc, jo sé com va ser la conversa que vaig tenir jo amb ell. No hi ha cap problema entre ell i jo, i aquestes coses poden passar, el futbol dóna moltes voltes.

L'any passat Barça, Espanyol i Girona us van cedir uns jugadors que van ser determinants en l'ascens (Cuenca, Juanjo i Hiroshi). Aquest any no us han cedit ningú, en especial el Barça, o el que us han ofert no us ha interessat?

No, no hi ha hagut cap apropament amb el Barça per cap jugador. Tot el que vingui de Can Barça si millora el nivell és benvingut, però no ha sigut el cas.

Quan veus a l'Isaac Cuenca fent la gira amb el Barça, un punt d'orgull deus notar, no?

Molt content, primer per ell, després per la seva família, perquè estan molt per ell, l'Isaac s'ho mereix. Parlant amb ell li deia, 'aprendre no sé si n'has après, però més dolent no t'hem fet' [riu]. Està clar que m'enorgulleix veure'l ara participant tant amb el primer equip. És una mostra que els clubs grans saben que els jugadors que ens cedeixen, a banda de ser ben tractats, també poden augmentar la seva qualitat tècnica i tàctica.

Què ha de fer el Sabadell perquè el retorn a Segona A no sigui anecdòtic, a banda de no baixar, òbviament?

Hem de treballar diàriament, no ens hem de marcar objectius de llarg termini perquè són molt difícils d'aconseguir. Avui què farem? I demà? És una seqüència de petits objectius, que al final et posen on et mereixes.

stats