PRIMERA DIVISIÓ
Esports 29/10/2011

Llorenç Serra Ferrer: "En els mals moments el Barça és un gran club. En els bons, encara més"

Laudrup "Estava encallat en el dubte i la queixa constants" Futur "El 13 de desembre signarem un nou conveni amb els creditors del Mallorca per deixar el deute en xifres més portables"

Albert Solé
3 min
Llorenç Serra Ferrer torna avui al Camp Nou.

Fa un any que va canviar la banqueta per la llotja i no se'n penedeix, però admet que l'enyora. A Mallorca diuen que ho controla tot. S'ha barallat amb Laudrup i el danès ha dimitit i, de retruc, Miquel Àngel Nadal ha deixat el consell d'administració. Deu anys després de ser destituït, torna al Camp Nou.

Què fa un entrenador com vostè de màxim accionista d'un club? Com el van enganyar?

[Riu] Sí que podríem fer servir aquesta expressió, sí. Bé, ja fa més d'un any que estic en aquesta responsabilitat i he de fer tot el possible per fer viable el projecte. Em van venir a buscar i em van tocar la fibra sensible del meu mallorquinisme. Em van dir que el club estava en una situació molt complicada i que necessitaven una persona amb la meva experiència. I bé, entre jo i uns quants amics ens vam apuntar a aquesta bogeria, encara que estem molt il·lusionats a treure el Mallorca d'aquesta situació.

Com és que un màxim accionista és vicepresident?

Jo no tinc cap pretensió de ser president. El fet de ser el màxim accionista va ser de rebot, perquè primer ens havíem d'ajuntar amb altres persones que hi posaven molts diners, però al final no va poder ser i jo vaig haver de quedar-me el paquet majoritari.

Estan a punt de sortir de la llei concursal, oi?

Sí. Nosaltres vam entrar al club l'estiu del 2010 en ple concurs i amb un deute de 78 milions d'euros, i havent hagut d'acceptar unes pèrdues de la gestió anterior de 16 milions. Aquest any hem tancat l'exercici amb un superàvit d'11 milions d'euros, i hem rebaixat el pressupost de l'equip de 48 milions a 32. Tot això és com a conseqüència de molt de rigor. No ens podem distreure, però el 13 de desembre, si res no ho impedeix, signarem un nou conveni amb els creditors per deixar el deute en unes xifres més portables.

Per què ha deixat el consell d'administració Miquel Àngel Nadal?

El Miquel Àngel era al consell representant el cos tècnic, tot i que havia delegat en un advocat. Em va dir que trobava incongruent votar la destitució d'Erik Larsen [l'ajudant de Laudrup, que va dir que Serra Ferrer era una mala persona] com a membre del consell i ser company seu al cos tècnic alhora, un situació que li creava molts dubtes. Seguirà sent accionista i sé que més endavant tornarà al consell per ajudar l'equip.

Ell estava d'acord a acceptar la dimissió de Laudrup?

El Miquel és una persona molt correcta... I vostè entendrà que no faci pública una conversa privada amb ell.

M'han explicat que vostè i Laudrup no es posaven d'acord en el fitxatge d'un davanter, i que ha acabat tot molt malament.

Sap el que passa? Quan jo era entrenador també demanava un bon davanter, i un bon migcampista amb talent i visió de joc que em permetés estar tranquil a la banqueta... El Laudrup ho volia, això, però esclar, el Mallorca té una situació econòmica amb unes limitacions. De vegades no pot ser i t'hi has de conformar.

Si no hagués dimitit l'hauria destituït?

En el món dels entrenadors els resultats influeixen molt. La primera part de la temporada passada va anar molt bé. Però la segona va costar molt. Hauria estat molt bé que el Michael hagués parlat més amb nosaltres per solucionar els dubtes amb què vam acabar la temporada, però no ho va fer, i va començar la temporada molt fluixa. Ell estava encallat en la queixa constant que li faltava un davanter. Però bé, això no es pot dir mai, si l'equip hagués començat a guanyar potser s'hauria quedat molt de temps.

Ha canviat molt el Barça des que en va marxar fa només 10 anys?

El Barça sempre és el Barça, però sí que ha canviat, i per millorar. El Barça, en els pitjors moments és un gran club, i en els bons moments... ja ho veus tu mateix.

Quan el Barça el fitxa a vostè el 1997, des d'un bon principi ja sabia que no era per ser-ne l'entrenador?

Jo vaig deixar el Betis en el seu millor moment de la història, però a mi sempre m'ha agradat molt la tasca en el futbol formatiu, i el Barça em va oferir un càrrec a La Masia i no vaig poder dir que no.

En les eleccions de l'any 2000 tothom estava d'acord que vostè havia de ser l'entrenador.

A mi també em va sorprendre, perquè jo estava molt bé al futbol base del club, però vaig acceptar l'encàrrec amb molt d'orgull, i estic molt satisfet de la feina feta.

stats