ACB
Esports 22/06/2011

L'italià dels triples impossibles diu adéu al Palau Blaugrana

àlex Gozalbo
2 min
Després de l'estiu, Gianluca Basile rebrà un homenatge al Palau Blaugrana, on ha jugat sis temporades.

BarcelonaNi Norman Carmichael, ni Audie Norris, ni Steve Trumbo. L'estranger que més partits ha jugat amb el Regal Barça és Gianluca Basile, que ahir va tancar una etapa que ha durat sis temporades i que li ha permès disputar 206 partits.

El club blaugrana ha decidit no renovar-lo. "Saber que després de sis anys s'acaba tot em sap greu. Sabia que tard o d'hora arribaria el dia. I ja ha arribat", diu l'escorta, que al Regal Barça ha pogut complir el seu somni de guanyar una Eurolliga. Seus van ser sis dels punts d'aquella final.

L'italià, tot un ídol per a l'afició del Palau Blaugrana, accepta la decisió del club: "Aquest és un equip que ha d'estar sempre al màxim i ha d'estar segur, al 100%, que els jugadors que fitxen estiguin bé. No marxo amb rancúnia, ni amb cap mal sentiment", diu, tot recordant els problemes de lesions que aquesta temporada tan sols li han permès jugar un partit de l'ACB i dos de Supercopa.

Conegut pels seus triples impossibles, Basile encetarà ara una nova etapa, segurament l'última de la seva vida com a professional. "Vull fitxar per un equip gran a Itàlia que vulgui guanyar. No serà fàcil, perquè després d'una temporada com aquesta i amb 36 anys serà complicat. Però a veure què passa", assegura Gianluca Basile amb la sinceritat que el caracteritza.

El Regal Barça es va comprometre ahir a organitzar-li un acte d'homenatge per després de l'estiu. "En funció de l'equip on vagi a parar, el club el convidarà entre setmana o un cap de setmana perquè rebi el reconeixement de tots els que l'han aplaudit, admirat i que han corejat el seu nom en partits inoblidables al Palau Blaugrana", va assegurar el club en un comunicat publicat a la seva pàgina web oficial.

Gianluca Basile va arribar a Barcelona el juliol del 2005, després d'haver-se fet un nom en les set temporades disputades a la Fortitudo de Bolonya. Baso, com el coneixen els seus companys, s'ha convertit en un dels especialistes en llançament exterior i en tasques defensives. Encara que estava lesionat, a la final de la Copa del Rei de Madrid Joan Carles Navarro i Roger Grimau van cedir-li el privilegi d'aixecar el trofeu.

Fran Vázquez, renovat

Per altra banda, el Regal Barça va anunciar ahir la renovació de Fran Vázquez per una temporada. El pivot gallec, per qui havia preguntat el Reial Madrid, es va comprometre amb el club blaugrana fins a l'estiu del 2012.

stats