TENIS - ROLAND GARROS
Esports 03/06/2011

L'imbatut Djokovic, a les portes del número 1

Roland Garros, el segon Grand Slam de la temporada, presenta les millors semifinals possibles, amb els quatre primers del rànquing en dansa. I en pot sortir investit Novak Djokovic com a número 1.

Oriol March
2 min
Novak Djokovic poc després de guanyar un partit a la pista central de Roland Garros.

Barcelona.Els quatre millors jugadors del món se citen avui a les semifinals de Roland Garros, el segon Grand Slam de l'any. Una circumstància excepcional: tan sols és la quarta vegada que es repeteix al llarg de la història del torneig. També és excepcional que d'aquesta ronda en pugui sortir el pròxim número 1 del món. Qui està en disposició de fer-ho és el serbi Novak Djokovic, imbatut aquest 2011, que s'enfronta al suís Roger Federer, fins fa no gaire tirà del circuit a base de ratxes de genialitat. Duel interessantíssim: un que va com un coet, un que ja va de baixada.

El damnificat de l'ascens de Djokovic seria Rafael Nadal, actual número 1, que es veurà les cares amb l'escocès Andy Murray, número 4 del món i jugador irregular, imprevisible. Amb talent, però encara per fer. "És bon tenista en totes les superfícies, però encara ha de trobar totes les peces del puzle que té i connectar-les", assegurava ahir Àlex Corretja, extenista i exentrenador de Murray. En tot cas, un rival perillós per a Nadal, que arriba amb bones sensacions després de vèncer el suec Robin Söderling en tres sets. Una victòria balsàmica després d'unes primeres rondes dubitatives, espesses, sense ritme. I balsàmica també per haver vençut l'únic rival que ha estat capaç de derrotar-lo a Roland Garros, l'any 2009.

Xifres estratosfèriques

En cas que de les semifinals en sortissin vencedors Nadal i Djokovic, aquesta seria la final del torneig. Es tractaria d'una final amb els papers canviats: el serbi investit com a número 1 i el balear com a número 2 tot i tenir 5 corones a París. I és que l'ascens de Djokovic ha estat imparable, perquè acumula 44 partits sense perdre. Fins i tot s'ha atrevit a arrabassar-li a Nadal dues finals sobre terra batuda, a Roma i a Madrid.

Les xifres que ha registrat el serbi aquest 2011 són bestials. Va ser capaç de guanyar 18 sets consecutius entre el 19 de gener i el 18 de febrer, i s'ha desfet de 6 top 10 diferents en mig any. Sense frens cap al cim del tenis mundial.

stats