09/02/2012

L'hora de renovar

2 min

Aparcada la Copa del Rei i a punt de reprendre la Lliga de Campions la setmana que ve amb l'anada de l'eliminatòria davant del Bayer Leverkusen, sembla que és l'últim moment de pausa de la temporada perquè Pep Guardiola anunciï la seva renovació per a una temporada més.

Particularment no tinc cap pressa i, mentre continuï un any més al capdavant de l'equip, m'és igual que ens ho comuniqui demà mateix o el 30 de juny. Coneixent l'entorn del Barça, però, com més aviat millor, sobretot per evitar patiments innecessaris a l'afició i llagues d'estómac en redaccions i tertúlies. A més a més, ahir va fer un any de la seva última renovació i més d'un culer es pot posar nerviós veient que la Lliga s'esmuny i que l'entrenador no posa la mosca a un contracte que ja fa mesos que té al damunt de la taula.

La pregunta que va fer el president Rosell a un periodista en la seva última roda de premsa al Camp Nou (en què es van intercanviar els papers) era: "Tu què t'estimes més, que guanyem la Lliga o que renovi Guardiola?" El periodista va picar i va respondre: "Que renovi l'entrenador". Sandro Rosell, murri, sembla que sàpiga que una cosa la té molt més a l'abast que l'altra. L'estratagema de presentar la renovació com un gran títol, com un èxit de la temporada, és sibil·lina.

Ara, insisteixo, és el moment. Amb les carpetes de les competicions endreçades, sembla que és la data justa per firmar la pròrroga del contracte. Sabem, pels precedents, que a Guardiola li agrada anunciar-ho en una setmana sense futbol en dia laborable. Si és així, caldrà esperar a l'última setmana de febrer, entre l'anada i la tornada dels vuitens de final amb el Bayer Leverkusen. Tenint estudiat el mister com el tenim, sembla que tampoc li agrada gens convertir-se en protagonista d'una notícia enmig d'una eliminatòria europea tan important. Més enllà de la data de l'anunci, les condicions hi són.

Vilanova, important

Dimarts, durant la roda de premsa prèvia al partit amb el València, Guardiola va anunciar que Tito Vilanova ja ha acabat el seu tractament i cada dia es troba millor que l'anterior, i això és un estímul de forces, també per a Guardiola, per continuar. Esportivament té la plantilla que vol i ha deixat, primer, que el club renovés tot el que ell demanava, des d'Éric Abidal fins a José Manuel Pinto, passant per tots els jugadors del planter (d'Isaac Cuenca a Jonathan dos Santos) que estan aportant minuts i esforç al primer equip.

Guardiola, però, encara s'ha de reunir amb ell mateix. Quan es concedeixi mitja hora per pensar en el seu futur, i no en el partit immediatament següent, serà el moment en què aquests jugadors, que creuen en ell i se l'estimen, demostraran que encara tenen ganes de guanyar, de continuar fent història i d'allargar el cicle. L'hi demostren a cada partit i a cada entrenament. Més enllà dels resultats.

stats