WATERPOLO FEMENÍ
Esports 24/04/2011

L'èxtasi europeu del CN Sabadell

El CN Sabadell femení va derrotar ahir l'Orizzonte Catània en la final de la Copa d'Europa (13-8). La victòria és històrica ja que mai abans cap altre equip català i espanyol ho havia aconseguit.

Albert Solé
1 min
Les jugadores i els cos tècnic del CN Sabadell celebren com cal el primer títol de la Copa d'Europa.

Barcelona.Al waterpolo català li calia una cosa com aquesta. Tot i dominar amb fortalesa la Lliga estatal, cada cop que creuaven els Pirineus els equips del país es veien superats, sistemàticament, pel potencial dels equips grecs, italians, russos i balcànics. Ahir el CN Sabadell femení va trencar aquesta barrera psicològica i es va proclamar campió de la màxima competició europea després de superar en la final el gran dominador del waterpolo europeu femení del moment, l'Orizzonte Catània (13-8).

El fet de ser les amfitriones de la final a quatre ja era un punt a favor de les sabadellenques, i la piscina de Can Llong va omplir-se a vessar tant en la semifinal de divendres amb les russes del Kirishi (15-13), com ahir en la final contra les poderoses italianes. Més de 2.000 persones van vibrar amb la secció del Club Natació que més èxits ha aportat a l'entitat, si no comptem les medalles de la natació, ara amb Mireia Belmonte com a màxim exponent. La final en sí va ser força emocionant fins al tercer quart, quan les noies que entrena Nani Guiu van aconseguir un parcial de 4-0 i van deixar el marcador vist per a sentència amb un 12-5 quasi irremuntable. La gran estrella local, Jennifer Pareja, va jugar molt marcada però va poder fer tres gols igualment, just darrere de Gabi Szücs, amb quatre.

stats