PRIMERA DIVISIÓ
Esports 23/10/2011

L'exhibició de Cristiano Ronaldo és massa per al nou Màlaga

David R. Jover
Ronaldo durant la celebració d'un dels seus tres gols. El portuguès va tornar a veure porta després de dos partits.

La qualitat de Cristiano Ronaldo no es pot posar en dubte. Si en les dues últimes setmanes el portuguès es va quedar sense marcar perquè va assistir els seus companys, ahir a Màlaga tot va tornar a la normalitat. Però d'una manera poc habitual. Va aconseguir tres gols en catorze minuts i va fer emmudir La Rosaleda, que ahir es va omplir pensant que el seu Màlaga, el dels petrodòlars, podria plantar cara a un equip que al contraatac és dels més letals del panorama europeu.

El seuhat tricken catorze minuts no és el seu millor registre, ja que la temporada passada, davant el Sevilla, va fer tres gols, però en onze minuts. És difícil trobar al món un jugador d'aquestes característiques físiques i tècniques. El seu punt feble, però, segueix sent el caràcter.

Penals inicials

Abans del 0-4 (el primer gol el va fer Higuaín) hi va haver dos penals ben clars a les dues àrees. El primer el va rebre Ronaldo en els primers instants de partit i l'altre Joaquín, també segons després. Mateu Lahoz, admirat per Mourinho a les sales de premsa i amic del "deixar jugar", no es va immutar i no va xiular res. Ningú sap què hauria passat al partit si s'haguessin assenyalat els dos penals, però veient el joc del Reial Madrid i el marcador de la primera meitat ningú recordarà aquest fet, que serà oblidat ràpidament. La golejada, per cert, va salvar l'àrbitre.

Di María assisteix

Perquè Higuaín primer i Ronaldo després fessin diana hi va haver algú que va fer la passada. L'argentí Ángel Di María, que en els últims partits no havia sortit en l'onze inicial, va fer dues assistències trencant el fora de joc molt bones. La primera, cap a Higuaín, va significar el 0-1 al minut 10 de partit. Va ser el primer gerro d'aigua freda per al Màlaga, que en comptes de reaccionar es va deixar anar i en va rebre tres més abans del descans. Després, per al segon del Madrid i el primer de Ronaldo, va fer una centrada amb la seva esquerra que va deixar sol el portuguès. Després de la passada, Mourinho va cridar l'argentí i el va felicitar. En el quart gol també hi va tenir gran part de culpa, perquè va treure el córner que va ser pentinat i posteriorment rematat per Cristiano Ronaldo. L'únic gol sense incidència de l'argentí va ser el tercer. Cristiano va rebre a tres quarts de camp i va conduir fins al frontal, on va superar dos contraris i amb un xut creuat va superar l'exporter del Barça Rubén, que no en va tenir cap culpa, però que no va transmetre gaire seguretat.

Buscant el gol

Quan més bé va jugar el Màlaga va ser quan ja no tenia pressió. Amb el 0-4 al marcador els locals van gaudir de diverses ocasions que primer Casillas i després el pal dues vegades van evitar el gol de l'honor de Cazorla i Seba, dels més actius en el segon temps. No va poder ser i el Màlaga va comprovar com encara li falten molts detalls per estar entre els grans de la Lliga.