NOVA ETAPA
Esports 30/05/2012

L'estiu del Barça de Tito ja té dates claus

Bona part de la plantilla blaugrana viurà un estiu mogut entre l'Eurocopa al juny i els Jocs Olímpics a l'agost. Tito Vilanova i Andoni Zubizarreta ja planifiquen l'any amb la pretemporada semidefinida.

Natalia Arroyo
3 min
IL·LUSIONAT 
 Mentre espera que se'l presenti oficialment com a nou tècnic del Barça, Tito Vilanova comença a preparar el nou projecte amb Zubizarreta.

BARCELONA.Al Barça no volen perdre ni un segon. Després de gaudir dilluns d'un dia de descans des de la participació en el partit solidari de La Marató per la pobresa , el nou Barça de Tito Vilanova ja comença a perfilar-se i ahir a la Ciutat Esportiva el director esportiu, Andoni Zubizarreta, va reunir-se amb el fins ara segon entrenador per establir les bases del nou projecte que ell dirigirà i que ja comença a tenir tancats els primers compromisos de pretemporada. En paral·lel i també a les instal·lacions de Sant Joan Despí, Pep Guardiola recollia les coses del despatx que ha ocupat en els últims quatre anys, preparat per abandonar-lo de manera definitiva.

De vacances?

Quan Tito Vilanova i Pep Guardiola van acabar l'amistós de futbol sala al Palau Sant Jordi, van començar oficialment les seves vacances. Tant ell com els jugadors van quedar alliberats i, ben aviat, jugadors com Víctor Valdés i Xavi Hernández van aprofitar per atendre compromisos socials, com ara els que tots dos jugadors tenen amb el seu "germà" -com l'anomenen- Samuel Eto'o a l'Àfrica, on el camerunès ha obert diverses escoles de formació, l'última al Gabon.

Els set internacionals blaugranes que van ser convocats per Vicente del Bosque hauran de tornar a la feina amb la selecció aquest divendres a Las Rozas per preparar l'Eurocopa, que per als espanyols comença el 10 de juny contra Itàlia a Gdansk. I, amb Holanda, també Ibrahim Afellay destinarà la primera part de l'estiu a l'europeu. L'ex del PSV debutarà amb el combinat orange contra Dinamarca el 9 de juny.

En categoria sub-21, Montoya, Tello, Bartra i Muniesa encara han de disputar un partit de classificació per a l'europeu del 2013. Serà demà a Tallin contra Estònia (18 h).

"No m'esperava l'adéu del Pep"

A més dels internacionals europeus, hi ha més blaugranes concentrats amb les seleccions que hauran d'esperar uns dies per començar a gaudir de les seves vacances. Amb Xile, Alexis Sánchez disputarà dos partits de classificació per al Mundial 2014 del Brasil: dissabte 2 contra Bolívia a La Paz i diumenge 10 contra Veneçuela a Puerto la Cruz. D'altra banda, Leo Messi i Javier Mascherano preparen amb l'Argentina el seu partit contra l'Equador la nit de dissabte a diumenge. Tan bon punt va aterrar a Buenos Aires, el davanter blaugrana va atendre els mitjans locals per parlar d'aquest decisiu partit per a l'albiceleste i va aprofitar per confessar que ha viscut "quatre anys molt bonics" amb Guardiola i que el va posar "molt trist" assabentar-se que marxava. "No m'esperava l'adéu del Pep", va reconèixer l'argentí, que avala l'arribada de Tito malgrat que té clar que Guardiola serà impossible de substituir. "Repetir tants èxits serà molt difícil. Però tot el que hem aconseguit, ha estat amb el Pep i amb el Tito".

Una pretemporada casolana

L'atapeït calendari que encara té en actiu els blaugranes va obligar el cos tècnic a canviar els plans de la pretemporada per adaptar-los a la fatiga que molts acumularan quan tornin de vacances. Ja a mitjans del mes de març se sabia que, a diferència de les últimes temporades, l'equip no faria gira. Ni a Àsia ni a Amèrica. La pretemporada, que a l'espera de confirmació oficial està previst que s'iniciï el dilluns 16 de juliol, se centrarà en la feina a la Ciutat Esportiva i en amistosos puntuals que serviran tant per anar agafant el to com per fer caixa.

Ahir es va confirmar el primer d'aquests partits de preparació, que també significarà el debut a la banqueta de Tito Vilanova. Serà el 24 de juliol contra l'Hamburg a l'Imtech Arena amb motiu del 125è aniversari de l'equip alemany. Avui es presentarà l'altre amistós confirmat, que serà el 28 de juliol a Tànger contra l'Ittihad Riadi de la segona divisió marroquina. El 4 d'agost, dues setmanes després d'haver iniciat els entrenaments, el Barça jugarà a França contra el Paris Saint Germain. En els pròxims dies es tancaran els altres amistosos, que podrien resoldre residus contractuals dels traspassos d'Afellay, Alexis i Cesc i enfrontar el nou Barça amb el PSV, l'Udinese o l'Arsenal. Amb els italians sembla segur que hi haurà un amistós, mentre que holandesos i anglesos guanyen opcions com a rivals al Gamper.

Mentre això no s'acaba de tancar, Tito Vilanova dissenya el seu Barça 2012/13 amb Andoni Zubizarreta, amb qui ahir van parlar de les altes i les baixes de la primera plantilla, de qui serà el segon entrenador i de qui dirigirà els porters. De moment tot és secret. De mica en mica s'aniran sabent més coses del Tito Team .

stats