CAS CLOTILDE
Esports 27/02/2013

L'esport de Lloret busca la tranquil·litat interrompuda

Els jugadors de futbol saben que tindran problemes per cobrar

Albert Solé
3 min

BarcelonaALloret de Mar encara estan intentant pair tot el que ha passat des de finals de gener. Les dues entitats esportives més importants del poble, el Club de Futbol Lloret i el Club Hoquei Lloret, s'han vist esquitxades pel cas Clotilde sobre màfies russes i blanqueig de diner, i un mes després intenten recuperar la pau interrompuda per seguir amb la seva tasca. "Tot això és com un avió que ha passat per sobre nostre", explica Jordi Rodríguez, capità de l'equip d'hoquei patins. A l'equip de futbol -de primera catalana, la cinquena divisió espanyola- no vol parlar ningú amb la premsa, però aquesta polèmica els ha afectat amb una cosa: el president els ha comunicat que a partir d'ara tindran problemes per seguir cobrant amb regularitat, i ells creuen que ja no tornaran a cobrar més. Això no seria tan estrany, ja que tot el futbol català té problemes per cobrar al dia, però la diferència del Lloret és que fins al desembre els jugadors sempre havien cobrat puntualment. Cap fortuna, entre 50 i 150 euros al mes, just per pagar les despeses, però des de la detenció del president, Josep Valls, també regidor de l'Ajuntament lloretenc, implicat en el cas Clotilde, les circumstàncies han canviat.

Al club d'hoquei -de l'OK Lliga-, en canvi, des de l'inici de la temporada al setembre han anat trampejant la crisi amb alguns retards. "Ara la junta gestora ens ha comunicat que faran tot el possible per seguir pagant amb normalitat", diu el capità de l'hoquei, tot i que el gener encara no l'han cobrat. El club, tot i ser a la màxima categoria, és un dels modestos de la Lliga; cap jugador és professional i tots han de treballar per completar el sou, força baix.

Una junta gestora per a l'hoquei

El jutge de l'Audiència Nacional que està investigant el cas de la màfia russa a Lloret de Mar, Eloy Velasco, va fer detenir el president del club de futbol, Josep Valls, i també el de l'hoquei, Joan Lluís Perarnau. Segons el jutge, l'exalcalde i ara diputat al Parlament, Xavier Crespo, va obligar el suposat cap de la màfia, Andrei Petrov, a patrocinar l'esport local -30.000 euros trimestrals durant tres anys- a través de la seva empresa, Development Diagnostic Company (DDC). Després de declarar a Madrid, els dos presidents van quedar en llibertat amb càrrecs. Valls ha deixat totes les seves responsabilitats al govern municipal -era el tinent d'alcalde-, però manté l'acta de regidor i la presidència del club de futbol. Perarnau, en canvi, va decidir dimitir de president del club d'hoquei, i darrere seu la resta de companys de la junta, com la vicepresidenta, Guadalupe Oliva, la dona de l'exalcalde Xavier Crespo. Això va obligar els socis a fer una assemblea extraordinària divendres per escollir una junta gestora que dirigeixi el club fins a les pròximes eleccions -màxim d'aquí tres mesos-, presidida per Josua Pérez.

Massa soroll

"Jo mai vaig veure aquest senyor Petrov, però és que mai he conegut els responsables de les empreses que han patrocinat els clubs en què he jugat", explica Jordi Rodríguez. El capità de l'hoquei afirma que tot aquest soroll mediàtic no els està afectant en els resultats esportius, però fins al gener van estar lluitant per la vuitena plaça i poder jugar la Copa, tot i ser un equip acabat d'ascendir, i ara són dotzens a tres punts del descens. L'equip de futbol ha estat tota la temporada a la zona baixa de primera catalana, i l'objectiu és salvar-se.

stats