BARÇA
Esports 03/01/2012

L'especial entrada d'any de Leo Messi

Messi ja és a Barcelona després de les vacances de Nadal. L'argentí no es va exercitar amb els companys en la sessió del matí i ho va fer en solitari a la tarda. El seu estat de forma marcarà si juga dimecres a la Copa.

Natalia Arroyo
2 min
L'especial entrada d'any de Leo Messi

BARCELONAEl primer entrenament de l'any del Barça no va comptar amb la presència de Leo Messi, que va aterrar a l'aeroport del Prat ahir a mitja tarda i no va poder exercitar-se amb la resta de companys de l'equip en la sessió programada del matí, en què ja va incorporar-se Dani Alves, el penúltim a tornar de les vacances de Nadal.

L'altra bona notícia de la jornada va ser la recuperació d'Iniesta, Puyol, Alexis Sánchez i Keita, que van participar amb el grup un cop superades les seves molèsties. L'únic que va mantenir-se al marge va ser Éric Abidal, que va treballar al gimnàs per acabar de recuperar-se del procés gripal que va patir en els últims dies.

Per compensar la seva absència al matí, l'argentí va enllaçar la seva arribada a Barcelona amb un entrenament en solitari a la tarda a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, acompanyat del fisioterapeuta Juanjo Brau. No serà fins aquest matí quan s'afegeixi al grup i torni a treballar amb la resta de companys. Guardiola havia donat permís a Messi per allargar les seves vacances uns dies més i estar amb la seva família a Rosario, a l'Argentina, amb el consentiment de la resta de la plantilla.

L'objectiu és que Messi recuperi el nivell de forma tan aviat com sigui possible i s'iguali amb la resta de companys, que acumulen més entrenaments des del Mundial de Clubs, que va ser quan el crac blaugrana va començar el seu descans.

La seva participació a l'anada de Copa del Rei contra l'Osasuna demà (20 hores), però, no sembla gaire probable, sobretot si es compara la gestió de minuts que ha fet Pep Guardiola en els últims anys. Adriano, que ahir va comparèixer en roda de premsa, es va limitar a dir que "l'equip sempre vol que Messi jugui" però que dependrà del tècnic i del mateix jugador valorar si està o no al 100%.

Mai juga el primer partit de l'any

I és que són poques les vegades que el tècnic de Santpedor ha deixat Messi a la banqueta sense jugar però, justament, gairebé sempre que ho ha fet ha sigut en aquesta època de l'any i després d'un llarg viatge transoceànic.

En la seva primera temporada, Guardiola no va fer-lo jugar en la 17a jornada de Lliga contra el Mallorca el 3 de gener del 2009, en un partit que el Barça va guanyar per 3-1. Tampoc va participar l'any següent en l'1-1 davant el Vila-real en Lliga al Camp Nou, un 2 de gener. Aquell dia, Messi ni tan sols va anar convocat. Contra el Llevant, el 2 de gener de l'any passat, tampoc va disputar ni un sol minut en la victòria dels blaugranes per 2-1 tot i que sí que va asseure's a la banqueta.

En aquest cas, però, el duel contra l'Osasuna arriba dos dies més tard, temps suficient perquè Messi s'aclimati novament a Barcelona i pugui estar a disposició si el partit l'hi reclama. De fet, el record més recent de la visita dels navarresos al Camp Nou té en Messi el protagonista més destacat: l'argentí va destrossar els de Mendilibar amb un hat trick i dues assistències, per aparèixer en cinc dels vuit gols dels blaugranes aquell dia.

stats