CICLISME
Esports 20/08/2013

L'equip ciclista Euskaltel Euskadi desapareixerà quan acabi la temporada

L'Euskaltel és l'equip més antic del ciclisme professional d'elit, amb 19 temporades consecutives

Efe
2 min

BilbaoL'equip ciclista Euskaltel Euskadi desapareixerà quan acabi aquesta temporada perquè no ha trobat un segon patrocinador per a l'any que ve.

L'equip basc, inscrit a l'UCI World Tour, la màxima categoria del ciclisme professional, ha iniciat un "tancament ordenat i responsable" amb la "immediata" negociació de la concessió de la carta de llibertat dels ciclistes amb contracte per a les pròximes temporades, segons informa en un comunicat.

Entre els corredors amb contracte hi ha els principals ciclistes de l'equip, com Samuel Sánchez, Mikel Nieve, Igor Antón, Mikel Landa, els germans Jon i Gorka Izagirre i Juanjo Lobato.

Euskaltel Euskadi acabarà la temporada actual amb normalitat i aquest dissabte iniciarà la seva participació en la Vuelta a Espanya amb un potent equip amb els seus tres líders: Samu, Antón i Nieve.

L'equip ha explicat que en els últims mesos ha dut a terme "múltiples contactes" amb empreses, tant basques com internacionals, per trobar un segon patrocinador, "esgotant fins al límit les possibilitats de negociació" i sense aconseguir l'objectiu.

Euskaltel Euskadi compta amb un pressupost de nou milions d'euros, dels quals set són aportats pels patrocinadors principals. Després de la renúncia enguany, a causa de la crisi, de les institucions basques –el govern basc i les diputacions de Biscaia i Guipúscoa–, a patrocinar l'equip, l'empresa de telefonia va doblar la seva aportació, que va passar de 3,5 a 7 milions d'euros.

Euskaltel ja va anunciar que no podia fer-se càrrec en solitari del patrocini de l'equip durant més temporades, per la qual cosa davant de la impossibilitat de trobar un patrocinador, ja sigui com a segon patrocinador o que es fes càrrec de l'equip, l'equip desapareixerà quan acabi la temporada.

L'equip basc era el més antic del ciclisme professional d'elit –19 temporades consecutives, de les quals en 17 va tenir l'operador basc de telefonia com a patrocinador principal–, i la seva desaparició convertirà el Movistar en l'únic equip espanyol en l'UCI World Tour l'any 2014.

stats