LA LLIGA
Esports 18/03/2012

Leo Messi ja té el rècord de César a la cantonada

Leo Messi, davanter del Barça, va tornar a marcar a Sevilla i se situa a quatre gols del rècord de César, màxim anotador de la història del club. El davanter ja acumula 31 gols en aquesta Lliga.

àlex Gozalbo
2 min
Leo Messi supera Andrés Palop enviant la pilota per sobre del porter del Sevilla.

BARCELONA.La quotidianitat amb la qual Leo Messi fa coses extraordinàries va tornar a aparèixer ahir a Sevilla, on el davanter del Barça va agafar la pilota a dins de l'àrea del Sevilla, va evitar l'entrada de Spahic amb una autopassada per sota de les cames i va superar Palop amb un globus per sobre del porter que es va introduir a la porteria gairebé a càmera lenta, mentre ell ja celebrava el gol. Una lenta agonia amb la qual va castigar els seus adversaris.

El gol de Leo Messi, el 31è que marca aquesta temporada en Lliga, deixa el rècord anotador de César a la cantonada. El davanter argentí se situa a quatre dianes de l'històric registre.

El Sánchez Pizjuán, un estadi en què Leo Messi se sent especialment còmode, va ser l'escenari perfecte per a una nova exhibició del 10 del Barça, que fins i tot va poder marcar un segon gol en una de les últimes accions del partit, que va ser invalidada per l'àrbitre, José Luis González.

Un dels futbolistes que més i millor es va associar amb Leo Messi va ser Andrés Iniesta, que ahir va tornar a demostrar com d'imprescindible és per a l'estil de joc blaugrana. Cuida la pilota quan cal i arrisca quan és necessari. Ningú interpreta millor que ell els canvis de ritme al centre del camp, les transicions de la zona tranquil·la a l'àrea del rival.

D'una combinació entre Leo Messi i Andrés Iniesta, precisament, va arribar el segon gol del Barça al Sevilla, rival contra el qual l'argentí va fallar un penal en el partit de la primera volta, jugat al Camp Nou. Messi acumula aquesta temporada 51 gols en 44 partits, i la seva diana és la número 150 a la Lliga.

El davanter és feliç a Can Barça, on Pep Guardiola no amaga la seva incidència en el joc. L'entrenador del Barça va reiterar, una vegada més: "Amb Leo Messi tenim molta sort. Els aficionats de veure'l, els companys de gaudir-ne i jo d'entrenar-lo".

Pep, clau en la seva evolució

En una entrevista concedida a la televisió britànica Sky Sports, Leo Messi va tornar a elogiar Pep Guardiola, un tècnic que, segons va dir, "és el millor entrenador del món" i el principal responsable dels èxits d'aquest Barça i de la seva evolució. "Ell em va fer jugar més a prop de la porteria, i vaig començar a fer gols, que abans no n'havia fet gaires. Però el que fa gran Guardiola és que, sigui quin sigui el partit, el prepara com si fos una final. Ens exigeix molt. No ens permet relaxar-nos i aconsegueix que seguim creixent com a equip".

"Estic content pels gols que he marcat -va comentar l'argentí-. Però això és el menys important. El que compta és que l'equip guanyi títols". Messi reconeix que el seu pas per La Masia va ser essencial per acabar-lo de formar, perquè "a Barcelona s'entrena sempre amb pilota" i això li va perfecte al seu joc. "Estic agraït al Barça per haver confiat en mi quan era petit i per haver-me convertit en el jugador que sóc ara". Ara ja busca el seu nou repte, que no és cap altre que el rècord de César.

stats