Barça
Esports 27/06/2013

La defensa de Messi nega un acord per evitar un judici per frau fiscal

El jugador negocia un pacte amb la fiscalia

Ara
2 min

BarcelonaL'entorn de Leo Messi ha negat a l'ARA que per ara hi hagi cap acord ni amb Hisenda ni amb la fiscalia per evitar que el jugador vagi a judici per frau fiscal, tal com havien informat diversos mitjans de comunicació. Tant 'El Periódico' com TV3 havien assegurat aquest dijous al migdia que el crac blaugrana hauria pagat 15 milions d'euros per evitar la imputació. Segons 'El Periódico', l'acord era amb Hisenda, mentre que la televisió pública parla d'un acord amb la fiscalia. 'La Vanguardia' també havia informat d'un acord entre Messi i el seu pare amb la fiscalia, però, igual que 'El Periódico', després ho ha desmentit. Per evitar el judici, el jugador blaugrana hauria d'arribar a un acord amb el ministeri públic.

La fiscalia va presentar una querella contra Leo Messi i el seu pare per no haver declarat a Hisenda uns ingressos per drets d'imatge corresponents als exercicis del 2007, 2008 i 2009, per valor de 4 milions d'euros.

Al cap d'uns dies, el jugador va pagar a Hisenda 10 milions d'euros en impostos corresponents als drets d'imatge ingressats els anys 2010 i 2011. Messi va abonar aquesta quantitat en unes declaracions complementàries de l'IRPF, una correcció de la declaració que el jugador ja havia presentat a Hisenda en els terminis corresponents. Per a l'exercici del 2012, el termini acaba el dia 30.

En total, Leo Messi haurà pagat 25 milions d'euros per evitar els seus problemes amb el fisc. L'estratègia de la defensa consisteix a resoldre altres irregularitats que encara no han estat investigades com a mostra de bona voluntat davant la fiscalia. En paral·lel, l'entorn del crac blaugrana està mirant d'arribar a un acord per a les declaracions de 2007, 2008 i 2009 per evitar la imputació. Messi i el seu pare estan citats a declarar el 17 de setembre als jutjats de Gavà (Baix Llobregat).

stats