LLIGA DE CAMPIONS
Esports 19/04/2012

L'enèsim repte del 'Pepteam': remuntar sense marcar fora de casa

El Barça ha perdut quatre cops en l'anada d'una eliminatòria i dues vegades ha aconseguit remuntar-la. La diferència aquesta vegada és que els blaugranes no han marcat fora de casa, un escenari nou.

Albert Solé
2 min
Carles Puyol, apercebut de sanció si rebia amonestació ahir a Stamford Bridge, podrà jugar la tornada al Camp Nou.

BARCELONA.El Barça haurà de remuntar dimarts que ve al Camp Nou l'1-0 d'ahir a Stamford Bridge. Aquest escenari és relativament conegut per l'equip de Guardiola, que tot i perdre molt pocs partits en quatre temporades, aquest és el cinquè cop que el Barça perd el partit d'anada d'una eliminatòria en totes les competicions, el tercer a la Champions. Dels quatre precedents anteriors, igualtat màxima: dues remuntades i dues eliminacions.

Les dues remuntades són de la temporada anterior. En la primera, a la final de la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla l'estiu del 2010, el Barça jugava sense la majoria de titulars, que encara estaven de vacances després de guanyar el Mundial de Sud-àfrica. El Barça va perdre 3-1 clarament, però en la tornada, una setmana després, i ja amb Messi i la majoria de cracs, va capgirar el marcador amb un 4-0 inapel·lable. La segona remuntada va ser a la Champions, en els vuitens de final contra l'Arsenal de Cesc Fàbregas. El Barça va perdre 2-1 a l'Emirates sense fer un mal partit, però al Camp Nou, amb aquell gol de mag que Messi es va treure del barret superant Almunia, el 3-1 va ser suficient per passar a quarts de final.

En canvi les dues vegades que el Barça ha perdut en l'anada d'una eliminatòria, i no ha aconseguit superar-la, es van produir la segona temporada de Guardiola a la banqueta, la 2009/10. El primer cop va ser als vuitens de final de la Copa del Rei, quan el Sevilla va aconseguir arrancar una victòria del Camp Nou a l'anada en un mal partit dels blaugranes (1-2). Al Sánchez Pizjuán el Barça va jugar un gran partit, però Palop ho va aturar quasi tot, i el gol d'Ibrahimovic no va ser suficient. L'altra eliminació va ser en la famosa semifinal contra l'Inter de Milà de Mourinho. Amb el 3-1 a l'anada el Barça li va costar molt superar la defensa italiana, i l'1-0 de Piqué va quedar curt. Aquestes dues eliminacions són les dues úniques que ha patit el Barça en les 28 eliminatòries a doble partit que ha disputat en quatre anys. Aquesta serà la 29a.

Sense gols fora de casa

La gran diferència en totes les eliminatòries que el Barça ha hagut d'afrontar al Camp Nou amb una derrota en l'anada és el gol. El Barça de Guardiola sempre havia marcat en les tres derrotes anteriors a fora de casa -a Milà 3-1, a Londres 2-1 i a Sevilla 3-1- i aquest cop no ho ha aconseguit, cosa que converteix el partit del Camp Nou de dimarts que ve en un altre repte per a l'equip de Josep Guardiola, que sempre que se li ha plantejat un de nou, ha aconseguit superar-lo amb nota.

stats