2A DIVISIÓ B
Esports 13/07/2011

L'empresari Sisco Pujol és el nou propietari del Lleida

Martí Molina
2 min
Siscu Pujol serà el president del Lleida Esportiu.

Barcelona.Sisco Pujol es va convertir ahir en el nou propietari del Lleida, després que el jutjat mercantil de la capital del Segrià resolgués definitivament l'adjudicació dels drets federatius del club de la Terra Ferma a favor del Grup Ciutat Lleida. D'aquesta manera, el conjunt passarà a anomenar-se Lleida Esportiu i podrà jugar a la divisió de bronze del futbol espanyol.

Inicialment, el mateix jutjat havia adjudicat el club a Annabel Junyent, però l'empresària no va poder aconseguir l'aval d'un milió d'euros. Per aquest motiu, el tribunal va decidir atorgar el club al segon millor postor, que és el que encapçalava Pujol.

El Grup Ciutat Lleida havia presentat dilluns la documentació requerida pel jutge. En concret, un pagament de 68.000 euros i un aval de 200.000 renovables per a tres anys. I després de verificar-ne l'autenticitat, el tribunal mercantil va resoldre ahir a favor del grup inversor.

El Lleida Esportiu podrà jugar la temporada que ve a la Segona Divisió B, tot i que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) presentarà un recurs contra la decisió judicial, perquè està en contra que un club de nova creació pugui començar des d'una categoria que no sigui la més baixa de totes. Aquest organisme recorrerà a l'Audiència Provincial de Lleida, instància superior al jutjat mercantil. Tanmateix, aquest tribunal no es pronunciarà fins ben entrada la temporada, i per això el club de la Terra Ferma podrà iniciar el curs futbolístic a la divisió de bronze.

De totes maneres, i conscient de la negativa inicial de la federació, la nova directiva viatjarà aquesta setmana a Madrid per presentar una diligència judicial que garanteixi que la RFEF guarda la plaça per al Lleida Esportiu a la Segona B. I aquesta mateixa setmana, a la seu de la federació, es comunicarà la distribució dels quatre grups i se sortejarà el calendari.

stats