BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 13/03/2012

L'efecte Lubos Barton impulsa el Fiatc Joventut

àlex Gozalbo
2 min
L'efecte Lubos Barton  impulsa el Fiatc Joventut

BADALONADes que Lubos Barton va arribar al Fiatc Joventut, l'equip no coneix la derrota. Quatre victòries consecutives, tres fora de casa, on l'equip que entrena Salva Maldonado no havia guanyat cap partit aquesta temporada.

"Lubos Barton és un valor afegit que ens ajuda molt. Els equips no serien res sense jugadors experts. Hi ha moments puntuals en què t'ajuden a guanyar", explica Salva Maldonado, que ja va coincidir amb l'aler txec a Fuenlabrada. De fet, Barton va començar la temporada al conjunt madrileny, amb qui va disputar 15 partits abans de quedar-se sense equip. "Tot aquest temps sense jugar va ser una mica estrany per a mi. Al final he tingut el premi de tornar a un lloc on em sento molt a gust. La gent ja em coneix i jo conec el club", diu Barton, que va disputar tres temporades (2005-08) amb la samarreta de la Penya.

L'aportació estadística de Lubos Barton (6,8 punts i 4,6 rebots) no és espectacular, però la seva influència en el rendiment de l'equip està sent decisiva. El Fiatc Joventut ha passat de rebre 77,6 punts per partit a encaixar-ne tan sols 62,7 des de l'arribada de l'aler txec.

Lubos Barton fa molts anys que és en el negoci del bàsquet i sap què necessita la Penya d'ell: "Lideratge, experiència, treball, actitud i mentalitat, que crec que l'equip necessitava una mica", resumeix amb la mateixa facilitat amb què assegura un rebot o fa una passada.

"Quan vaig arribar em vaig trobar l'equip una mica desanimat", recorda Barton, que ha situat la Penya a dues victòries dels llocs que donen dret a jugar els play-off pel títol. Els companys de vestidor estan encantats amb la seva arribada. "Lubos Barton és un jugador que té qualitat i coneix el joc. Tant fora com dins de la pista és algú que es fa notar. Encara li queden moltes coses per donar. Durant la setmana treballa molt bé i ens està ajudant molt", explica Fede Van Lacke.

Paper clau de Fiatc

El fitxatge de Lubos Barton amb la temporada ja començada no va ser fàcil, ja que la Penya encara està en situació de concurs de creditors i, per tant, no pot assumir més despeses econòmiques. L'aportació econòmica de l'asseguradora Fiatc, principal patrocinadora de l'equip, va ser clau per poder tancar la seva incorporació.

stats