23/04/2011

Lectura ràpida

2 min
Lectura ràpida

Sant Jordi. Entre les moltes novetats editorials, n'hi ha algunes que parlen del món del motor. Aquí en tenim una bona mostra. Interessant per regalar als que busquen que les roses també facin olor de benzina (si pot ser, de competició).

1. CONDUIR LA VIDA (17 €)CONDUIR LA VIDA

El famós pilot de Pals, Salvador Servià, ens explica la seva vida a través d'una obra molt breu però intensa. Va de curses, però també de la manera d'entendre la vida. Per això ha comptat amb un pròleg d'Àlex Rovira i un epíleg de mossèn Ballarín.

2. WHO WORKS IN FORMULA ONE (64,15 €) / WHO WORKS IN MOTORSPORTS (76,64 €)WHO WORKS IN FORMULA ONEWHO WORKS IN MOTORSPORTS

Fa 22 anys que aquestes guies professionals són una eina imprescindible per a tots els que volen treballar en el món de la competició. Les adreces, els e-mails, els telèfons de contacte de pilots, tècnics, periodistes, patrocinadors. Només per internet.

3. NO LIMITS (17,90 €)NO LIMITS

Una història de superació, la del pilot andorrà Albert Llovera, que va quedar paraplègic quan participava en una prova d'esquí. L'adaptació a una vida nova i el pas a l'automobilisme són explicats per Jordi Cantavella, amb pròleg de Sebastian Loeb.

4. CARLOS SAINZ: VENCER AL DESIERTO (19 €)CARLOS SAINZ: VENCER AL DESIERTO

Manuel Franco, autor de La sort del meu destí, centrat en Isidre Esteve, ha escrit ara sobre l'experiència de Carlos Sainz al Dakar, amb un pròleg de Fernando Alonso. El madrileny va guanyar fa dos anys aquesta cursa, en què va debutar el 2006.

5. PIRELLI WORLD RALLYING (35 €)PIRELLI WORLD RALLYING

Amb textos del prestigiós periodista anglès Martin Holmes i fotografies de Maurice Selden, aquest llibre, considerat la bíblia anual dels ral·lis, ja ha arribat a la 33a edició. Està disponible a les principals llibreries i també per internet.

6. TRIAL MADE IN ITALY (40 €)TRIAL MADE IN ITALY

Valentí Fontseré és un coneixedor exhaustiu del món del trial que ha fet un estudi sobre les marques de motos italianes que han participat en aquest esport i que han estat les competidores de les catalanes, dominadores històriques de l'especialitat.

7. PASSIÓ PER LA F1 (18 €)PASSIÓ PER LA F1

Sí, ja ho sé: l'he escrit jo. Però permetin que els recomani el llibre que a mi m'hauria agradat que em regalessin per Sant Jordi. L'he escrit pensant en tot allò que pot interessar als que ho saben tot de la Fórmula 1. I, sobretot, als que no en saben res. Espero que els agradi.

stats